OSUĐEN OTMIČAR MALE KLEO (4): Izvukao je iz šatora na kampovanju i držao zarobljenu 18 dana, OVO JE ODVELO policiju do nasilnika
Foto: Printscreen/WA Police

Australija

OSUĐEN OTMIČAR MALE KLEO (4): Izvukao je iz šatora na kampovanju i držao zarobljenu 18 dana, OVO JE ODVELO policiju do nasilnika

Planeta -

Terens Keli (37) osuđen je na 13 godina i šest meseci zatvora zbog otmice četvorogodišnje Kleo Smit (4) iz kamp naselja u Zapadnoj Australiji.

On je priznao prošle godine krivicu za odvođenje Kleo Smit iz šatora njene porodice u oktobru 2021. Nakon velike policijske potrage, Kleo je pronađena živa 18 dana kasnije u Kelinoj kući, udaljene nekoliko minuta od njene kuće.

Kleo Smit, otmica
foto: Printscreen/WA Police

Keli je uhapšen i kasnije priznao otmicu deteta. Izricajući kaznu u Okružnom sudu u Pertu, glavni sudija Džuli Vedžer rekla je da je zločin pokazao "najveći nivo ozbiljnosti".

Keli će služiti više od 11 godina pre nego što ispuni uslove za uslovni otpust. Sud je saslušao kako je Keli držao Kleo u svojoj kući celih 18 dana, u spavaćoj sobi sa vratima modifikovanim da se mogu zaključati spolja. Pojačao je radio kako bi ugušio buku Kleo koja je plakala za svojom majkom, rečeno je sudu.

Devojčica je boravila sa svojom porodicom u šatoru u kampu oko sat vremena vožnje severno od svog rodnog grada Karnarvona, 900 kilometara) severno od Perta. Poslednji put ju je videla majka kada se probudila usred noći i zatražila čašu vode. Sledećeg jutra, njena majka je otkrila da su Kleo i njena vreća za spavanje nestale, a vrata šatora su bila otvorena, piše BBC.

Otmičar je otkriven nako što je policija otkrila signal mobilnog telefona. To je odvelo policajce do Kelijeve zaključane kuće u Karnarvonu, gde je devojčica pronađena sama.

Na snimku spasavanja se vidi kako policija identifikuje Kleo, a potom se smeška i grli policajca dok je odvodi.

Kleo Smit, otmica
foto: Printscreen/WA Police

Keli je rekao policiji da se oseća krivim što je uzeo Kleo, i da nije planirao da je zadrži, rečeno je na saslušanju za izricanje presude.

Inače, prestupnik je u detinjstvu bio izložen teškoj traumi zbog koje je doživeo neurološko oštećenje, saopštio je sud. S

tvorio je „svet fantazije“ da bi se zaštitio od stvarnosti, a bio je i korisnik metamfetamina.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track