MISLIO JE DA JE KUPIO DRONOVE ZA VOJSKU, KAD ONO... Ruskom dobrovoljcu hakovan račun, 25.000 dolara otišlo na OVE igračke
Foto: Ignacio Marin Fernandez / AFP / Profimedia

ratne igre

MISLIO JE DA JE KUPIO DRONOVE ZA VOJSKU, KAD ONO... Ruskom dobrovoljcu hakovan račun, 25.000 dolara otišlo na OVE igračke

Planeta -

Ukrajinski aktivisti kažu da su hakovali nalog za onlajn kupovinu ruskih vojnih dobrovoljaca preko kojeg su kupovali dronove za rusku vojsku i umesto toga potrošili novac na seks igračke, piše Politiko.

Grupa pod nazivom Kiber Sprotiv („sajber otpor“) kaže da su "pratili" AliEkpress nalog Mihajla Lučina, prijatelja nedavno ubijenog proruskog vojnog blogera Vladlena Tatarskog.

Lučin je skupljao novac za kupovinu dronova za ruske vojnike u Ukrajini.

prevara, Mikail Lučin
foto: Olga Gordeeva / Panthermedia / Profimedia, Printscreen

"On je ratni zločinac, volonter i bloger, a sada i ponosni vlasnik dildoa", naveli su hakeri u saopštenju, uz koje su objavili i snimak ekrana da su preko Lučinog naloga kupovali seksi igračke.

Ukrajinci kažu da su kupili seksualna pomagala u vrednosti od 25.000 dolara.

Kažu da je Lučin sada ponosni vlasnik jedinstvene kolekcije dildoa u vrednosti od čak 25.000 dolara, koliko je planirao da potroši na opremanje ruske vojske.

„Ali sada će ruskim vojnicima, umesto dronova, poslati kamion pun dildoa, vibratora i drugih "vrednih" stvari".

Lučin je potvrdio da je njegov AliEkpress nalog hakovan, ali tvrdi da je uspeo da podigne većinu novca, osim 17.000 rubalja (oko 195 evra) koji su potrošeni na kupovinu seksi igračaka koje su već bile isporučene. On je dodao da je prava šteta što nema projektila dovoljnog kalibra da pogode hakere.

U odgovoru Lučinu, grupa Kiber Sprotiv je rekla da laže da je uspeo da vrati novac. Kasnije je Lučin na svom Telegram kanalu rekao da će otvoriti seks šop u Rusiji, zaraditi i kupiti još više dronova za rusku vojsku.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track