OTAC I ĆERKA STRADALI U RUSKOM UDARU NA ZAPOROŽJE! Ukrajinski zvaničnici potvrdili da su spasioci iz ruševina izvukli majku VIDEO
Foto: Dimitar DILKOFF/AFP/Profimedia

rat u ukrajini

OTAC I ĆERKA STRADALI U RUSKOM UDARU NA ZAPOROŽJE! Ukrajinski zvaničnici potvrdili da su spasioci iz ruševina izvukli majku VIDEO

Planeta -

Jedan pedesetogodišnji muškarac i njegova 11-ogodišnja ćerka stradali su danas u ruskim udarima koji su pogodili njihovu kuću u Zaporožju na jugoistoku Ukrajine, javili su danas ukrajinski zvaničnici.

"Neprijatelj je izvršio raketni napad na Zaporožje i ubio još jednu ukrajinsku porodicu", rekao je šef hitnih službi zemlje Sergej Kruk preko društvenih mreža.

Devojčica je podlegla povredama u kolima hitne pomoći na putu za bolnicu, rekao je gradonačelnik Anatolij Kurtijev.

Spasioci su iz ruševina izvukli živu njenu majku (46). Starija ćerka tog para nije bila u kući u vreme udara koji su izvršeni noćas, javila je hitna služba.

Prema gradonačelniku Zaporožja dve rakete koje je ispalila Rusija pogodile su stambenu četvrt i oštetile prozore i krovove desetak kuća.

Zaporoška oblast jedna je od četiri ukrajinske oblasti koje je Moskva objavila da je pripojila posle početka ofanzive u februaru 2022. godine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track