PAMTIMO SVE I VRATIĆEMO SE: Zelenski zadovoljan zbog razmene 100 zarobljenika
Foto: Printscreen YT

PAMTIMO SVE I VRATIĆEMO SE: Zelenski zadovoljan zbog razmene 100 zarobljenika

Planeta -

Danas su dobre vesti od našeg tima za razmenu. Uspeli smo da vratimo kući još 100 defanzivaca, saopštio je u svom najnovijem obraćanju ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na Telegram kanalu.

- 80 muškaraca i 20 žena. To su vojnici, graničari, vojnici Vojno-pomorskih snaga, nacionalni gardisti. Među njima su, inače, i branioci Azovstala.

- To je stotinu porodica koje su pred Uskrs dočekale pravu radost. I, naravno, nastavljamo da radimo na vraćanju svih naših ljudi iz ruskog zatočeništva. Pamtimo sve! I vratićemo se!

Hvala svima u našem Koordinacionom centru GUR-a, hvala svima koji su uključeni u pregovore i pripremu razmene: momci Budanova, Jermak, Maljuk, Lubinets... Bravo, momci!

A posebno sam zahvalan svima koji podržavaju naše ljude nakon oslobađanja i brinu o lečenju i adaptaciji – ovo je važno.

Hvala svima kojima je stalo do Ukrajine! Slava svima koji su trenutno u borbi, na borbenom dežurstvu i na borbenim zadacima! Slava Ukrajini! - napisao je ukrajinski predsednik na Telegram kanalu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track