EVO KO JE UBICA (23) IZ KENTAKIJA: Stažirao pa radio u banci, otvorio vatru na kolege i snimao masakr uživo
Foto: YouTube/Associated Press, YouTube/6abc Philadelphia, AP Brandon Smith

EVO KO JE UBICA (23) IZ KENTAKIJA: Stažirao pa radio u banci, otvorio vatru na kolege i snimao masakr uživo

Planeta -

Policija Luisvila identifikovala je Konora Stredžona kao čoveka koji je u ponedeljak ujutro otvorio vatru na banku u Kentakiju i ubio četvoro svojih kolega.

Stredžon (23) je radio u banci i snimao je napad uživo na društvenoj mreži Instagram, naveli su iz policije.

Prvi izveštaji o pucnjavi stigli su u 8:38 ujutro, a Stredžon je iz puške pucao i na policajce koji su izašli na teren.

„Uzvratili smo vatru i okončali pretnju. Osumnjičeni je preminuo. Ovo je jedini put da ću spomenuti ime osumnjičenog u ovom slučaju: Konor Stredžon, belac, 23 godine, bio je zaposlen u Old Nešnel Banci“, naveo je šerif Luisvila.

Prema njegovom profilu na LinkedIn-u, Stredžon je u banci radio oko dve godine kao „saradnik za sindikate i portfolio bankar“ i tamo je stažirao tri prethodna leta. Na profilu se navodi i da je magistrirao na Univerzitetu Alabama.

Stredženov otac je bio košarkaški trener na koledžu i srednjoj školi u Indijani, koji je doveo svoj poslednji tim do dve titule u kategoriji s rekordom od 142-45, pre nego što se penzionisao prošle godine.

Najmanje jedan policajac teško je povređen u napadu u ponedeljak, dok je drugi policajac zadobio lakše povrede. Ukupno su četiri osobe poginule, ne uključujući napadača, a devet je ranjeno, saopštile su vlasti.

Guverner Endi Bešer, govoreći na brifingu za novinare zajedno s gradskim čelnicima, rekao je u ponedeljak da ima ličnu vezu s napadom.

„Ovo je grozno. Imam veoma bliskog prijatelja koji nije preživeo danas. I imam još jednog bliskog prijatelja koji takođe nije preživeo. I jednog koji je u bolnici i nadam se da će preživeti“.

Kurir.s/Nova/Foks njuz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track