OTKAZANA PRVOMAJSKA PARADA U MOSKVI: Neće biti skupa zbog rizika od terorizma
Foto: Kirill Kallinikov / Sputnik / Profimedia

OTKAZANA PRVOMAJSKA PARADA U MOSKVI: Neće biti skupa zbog rizika od terorizma

Planeta -

Prvomajska parada u Moskvi neće se održati zbog povećane opasnosti od terorizma, saopštio je najveći sindikalni savez u Rusiji.

- Neće biti parade ni skupova u glavnom gradu, planira se samo svečana sednica. Odluku su donele vlasti jer je stepen terorističke pretnje povećan, čak i na područjima udaljenim od mesta specijalne vojne operacije - rekao je Aleksandar Čerčukov, potpredsednik Ruskog saveza nezavisnih sindikata, prenosi TASS.

Proslavu Međunarodnog praznika rada, veoma svečanu širom Rusije, redovno organizuju sindikati. U Moskvi i njenim prigradskim naseljima obično se održavaju velike kulturne priredbe i politički skupovi u čast tog praznika koji je neradni dan u celoj zemlji.

Od napada u kojem je 2. aprila ubijen vojni bloger u Sankt-Peterburgu ruske vlasti upozoravaju na opasnost od terorizma.

Nekoliko dana nakon Međunarodnog praznika rada Rusi slave 9. maja, Dan pobede nad nacističkom Nemačkom, vojnim paradama širom zemlje, a najveća se održava na Crvenom trgu.

U sredu je i guverner koga je Moskva postavila na Krimu Sergej Aksjonov rekao da se otkazuju sve proslave 1. i 9. maja na anektiranom ukrajinskom poluostrvu, pozivajući se na "sigurnosne probleme".

Kurir.rs/Indeks

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track