"NE ZASLUŽUJEM DA ŽIVIM, UBILA SAM IH"! Otkrivene beleške medicinske sestre optužene za smrt 7 beba i pokušaj ubistva još 10 beba
Foto: Printscreen/CHESHIRE POLICE

Horor u Česteru

"NE ZASLUŽUJEM DA ŽIVIM, UBILA SAM IH"! Otkrivene beleške medicinske sestre optužene za smrt 7 beba i pokušaj ubistva još 10 beba

Planeta -

Medicinska sestra Lusi Letbi jeca la je dok je porota gledala njene beleške na kojim je pisalo: „Zla sam, uradila sam ovo“!

Osumnjičena medicinska sestra Lusi Letbi jecala je na optuženičkoj klupi dok su poroti pokazivane fotografije njene spavaće sobe, uključujući i rukopisne beleške pronađene unutra u kojima je pisalo: „Ja sam užasna zla osoba“ i „Ja sam zlo, uradila sam ovo“.

Na završnom suđenju u Mančesteru ona je poricala da je ubila sedam beba i pokušala da ubije 10 drugih između juna 2015. i juna 2016. godine.

Luci Letbi
foto: Printscreen/CHESHIRE POLICE

Porotnici su čuli da je Letbi (33) prvi put uhapšena na svom imanju u Česteru, u 6 sati ujutro 3. jula 2018. - dve godine nakon što je odradila svoju poslednju smenu u odeljenju za novorođenčad u bolnici Grofica od Čestera, piše Metro.

Tužilac Filip Astberi rekao je da je u jednoj od fioka pronađen dnevnik iz 2016. koji sadrži inicijale beba za koje je optužena da je ubila, pored datuma kada se to desilo.

Luci Letbi
foto: Printscreen/CHESHIRE POLICE

Pominjanje „blizanaca“ zabeleženo je 8. aprila, datum rođenja dva dečaka blizanca koje je Letbi navodno pokušala da ubije. Dana 9. aprila, napravljena je beleška u kojoj se navodi 'tvin resus'. Dalji unosi 23, 24. i 25. juna uključivali su početna pisma koja se odnose na još tri bebe, uključujući dva dečaka trojke, koje je navodno napala na te datume nakon povratka sa odmora na Ibizi.

Tužilac je rekao da je poruka pronađena u dnevniku, ispisana na zelenom papiru, pokazana porotnicima na početku suđenja Letbi. Deo poruke je glasio:

„Ne zaslužujem da živim. Namerno sam ih ubila jer nisam dovoljno dobra da brinem o njima“, „Ja sam užasno zla osoba“ i velikim slovima „Ja sam zla, ovo sam uradila“.

Luci Letbi
foto: Printscreen/CHESHIRE POLICE

U dnevniku je pronađen i komad papira veličine A4 sa sličnim rukom pisanim beleškama, a pročitan je u sudu. Jedna rečenica je glasila:

„Ubila sam ih. Ne znam da li sam ih ubila. Možda jesam. Možda je ovo na meni".

Takođe su se mogle videti reči „ubij me“ napisane podebljano i zaokružene.

Policija je takođe pronašla tri rukom pisane beleške iz jedne od tašni. Sadržale su reči koje su se odnosile na izjave ljubavi prema kolegi lekaru. Pored njegovog imena stajalo je „Volela sam te“ i „moj najbolji prijatelj“.

U beleškama su bile i reči „Pomozi mi“, „Ne mogu ovo više“ i „Kako život može biti ovakav“.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track