TANJI KOJA JE OSTAVILA TEK ROĐENU BEBU NA ULICI SUDE ZA POKUŠAJ UBISTVA: Mališan 2 sata bio na hladnoći, ali sudbina ga pogledala
Foto: Shutterstock

monstrum

TANJI KOJA JE OSTAVILA TEK ROĐENU BEBU NA ULICI SUDE ZA POKUŠAJ UBISTVA: Mališan 2 sata bio na hladnoći, ali sudbina ga pogledala

Planeta -

Mali Lukas je imao samo nekoliko sati kada ga je majka ostavila samog na trotoaru i nestala.

Pravo je čudo da je novorođenče, umotano u čaršav, preživelo naredna dva sata na hladnoći dok ga nije pronašao prolaznik. Zbog ovog stravičnog čina njegova majka Tanja M. (36) se od prošlog ponedeljka nalazi pred okružnim sudom u Kelnu zbog pokušaja ubistva.

Tanja M. je danas objasnila zašto je ostavila sina.

Bilo je 9 sati 29. septembra 2018. godine kada je majka troje dece Tanja M. rodila i četvrto. Porođaj se nije dogodio u bolnici već u kupatilu njenog oca koji nije ni slutio da mu je ćerka trudna. Popušila je džoint jutro pre porođaja, a zatim sela u kadu i sama rodila dečaka.

- Dečakov otac sa kojim sam imala vezu nekoliko godina unapred mi je zapretio da ne zatrudnim jer bi inače uradio nešto mojoj deci i meni. Nisam htela da kažem ni ocu jer se već brinuo o moje troje dece. Zato niko nije saznao za moju trudnoću pre porođaja - rekla je na suđenju Tanja M.

SA 16 POČELA DA SE DROGIRA

Ženi iz Kelna stvari u životu nisu se odvijale kako treba i pre neželjene trudnoće. Sa 16 godina počela je redovno da se drogira dok je sa 18 prvi put zatrudnela i rodila blizance. Otac dece nije želeo da ima ništa sa njom.

Godinu dana kasnije dobila je treće dete sa drugim partnerom, ali se i on ubrzo nakon toga odvojio od Tanje M. Muškarci su dolazili i odlazili, a droga je ostajala. Pošto nije mogla da se nosi sa životom samohrane majke troje dece svakodnevno je pušila kanabis i uzimala amfetamine. Problemi su se povećali zbog lekova. Pošto više nije plaćala kiriju izbačena je iz stana sa decom. Dovela je decu kod njenog oca sa kojim su odrasli.

- Spavala sam tu i tamo i nisam imala stalnu adresu. Kada sam saznala da sam ponovo trudna bilo je kasno da pobacim - rekla je Tanja M.

MALIŠANU ŽIVOT SPASIO SLUČAJNI PROLAZNIK

Uprkos trudnoći nezaposlena majka je nastavila da se drogira. Dete je preživelo i mučilo se u stomaku. Ubrzo nakon porođaja u kupatilu, dečak nije davao znake života, ali je tada počeo da diše boreći se za vazduh. Majka ga je prvo umotala u čaršav i položila na balkon kada je napolju bilo 10 stepeni. Nakon što je očistila kupatilo stavila je bebu u ranac i sa psom izašla napolje.

- Tada sam htela da ga odvedem u bolnicu. Ali u parku sam naišla na par koji mi je prišao. Automobili su vozili nedaleko od mene. Uspaničila sam se i donela najgoru odluku u svom životu. Ostavila sam malog da leži na trotoaru - rekla je majka pred sudom.

Dva sata kasnije, Onur C, koji je šetao psa, pronašao je dečaka i spasio život mališana. Nakon pronalaska deteta policija je pokrenula potragu za majkom.

Nekoliko dana kasnije Tanja se predala policiji.

Od tada Lukas živi u hraniteljskoj porodici i uspeo je da upozna svoju majku čiji čin ga je umalo koštao života samo nekoliko sati nakon rođenja.

(Kurir.rs/Blic/Bild)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track