DRAMA U BELGORODU OKONČANA POSLE 2 DANA: Pogledajte kako su Rusi odneli PAKLENU NAPRAVU od 500 kg koja je pala na naselje (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

neverica

DRAMA U BELGORODU OKONČANA POSLE 2 DANA: Pogledajte kako su Rusi odneli PAKLENU NAPRAVU od 500 kg koja je pala na naselje (VIDEO)

Planeta -

Drama u Belgorodu okončana je posle skoro 48 sati!

Su-34 vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, podsetimo, ispustio je u četvrtak uveče nakon poletanja sa aerodroma dve modifikovane avio-bombe FAB-500 na stambenu četvrt u Belogorodu.

Jedna se odmah zabila u zemlju i eksplodirala, a pirotehničari su prilikom čišćenja terena jutros otkrili još jednu koja nije detonirala.

Vlasti su hitno autobusima evakuisale oko 3.000 stanara iz 17 solitera koji okružuju mesto pada bombi.

Drama je okončana tokom popodneva.

Na snimku se vidi da je bomba, teška nekih 500 kilograma, izvađena iz zemlje i natovarena na kiper pun peska nakon čega je preneta na poligon gde će biti uništena.

Eksplozija avio-bombe u ruskom Belgorodu stvorila je inače krater od 20 metara na jednoj od gradskih raskrsnica. U incidentu srećom nije bilo nastradalih, a oštećeno je nekoliko zgrada i automobila.

Ruski vojni avioni redovno preleću Belgorod od početka ofanzive na Ukrajinu koju je Moskva pokrenula u februaru 2022. godine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track