SESTRA BRANI KERUMA: Prijatelji moga brata su Srbi

Pogrešno ga shvatili

SESTRA BRANI KERUMA: Prijatelji moga brata su Srbi

Planeta -
Nevenka Bečić je rekla da veruje da je poruka njenog brata pogrešno shvaćena

ZAGREB - Poslanica u Saboru Hrvatske Nevenka Bečić, sestra splitskog gradonačelnika Željka Keruma, ocenila je danas da je Milorad Pupovac pogrešno shvatio poruku njenog brata o Srbima.

"Očito se o tome radi, jer Željko ima prijatelje, između ostalog većina njih su Srbi, tako da ta njegova (Pupovčeva) konstatacija ne stoji", rekla je Bečićeva novinarima u Saboru komentarišući izjavu poslanika Samostalne demokratske srpske stranke (SDŠ) da je Kerum podsticao nacionalnu diskriminaciju. Ona je dodala da nije čula Pupovčevu izjavu da bi mogla detaljnije da je analizira i da adekvatan odgovor, ali da veruje da je poruka njenog brata pogrešno shvaćena.

Pupovac je jutros osudio izjavu Željka Keruma da su njegovi poslovni problemi počeli posle izjave da ne bi želeo Srbina za zeta i da Srbi treba da znaju gde im je mesto, te da Srbi imaju najveći uticaj na finansije i medije u Hrvatskoj. On je na sednici Odbora za Ustav rekao da je reč o izjavama koje podstiču nacionalnu dikriminaciju i koje su suprotne Ustavu, zbog čega je pozvao Sabor da takve izjave osudi.

Predsednik Odbora za Ustav Josip Leko iz Socijaldemokratke partije takođe je osudio Kerumove jučerašnje izjave u emisiji "Nedeljom u 2" na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT). Da Kerumove izjave zaslužuju svaku osudu smatra i bivša premijerka Jadranka Kosor iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) uz pomoć koje je Kerum i postao poslanik. Ona je, kako prenosi Večernji list na svom portalu, rekla da Kerumova izjava zaslužuje svaku osudu, jer je u suprotnosti s Ustavom i mnogim zakonima, kao i da će se sigurno odraziti na njegovu političku karijeru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track