POJMA NISAM IMAO DA UMETE DA PEVATE! Hit reakcija Bajdena kada je južnokorejski predsednik zapevao AMERIČKI KLASIK u Beloj kući
Foto: EPA Oliver Contreras Pool, AP Susan Walsh, AP Alex Brandon

Mikrofon i gitara

POJMA NISAM IMAO DA UMETE DA PEVATE! Hit reakcija Bajdena kada je južnokorejski predsednik zapevao AMERIČKI KLASIK u Beloj kući

Planeta -

Predsednik SAD Džo Bajden sa suprugom Džil Bajden ugostilo je u Vašingtonu predsednika Južne Koreje Jun Suk-Jeola i njegovu suprugu Kim Keon-hi, na proslavi 70. godišnjice saveza između SAD i Južne Koreje.

Razgovori su tekli od ozbiljnih tema poput zaustavljanja severnokorejskog režima u razvoju nuklearnog programa, do Junovog pevanja popularne pesmom Dona Meklina "American pie".

Džo Bajden, večera kod Bajdena
foto: AP Susan Walsh

Na državnoj večeri u Beloj kući, Jun, za kojeg je poznato da voli karaoke, podelio je sa svima ljubav prema muzici - i zapevao omiljeni hit.

„Znamo da je ovo jedna od Vaših omiljenih pesama", rekao je Bajden Junu, nakon što ga je izveo na binu na kraju večeri.

„Da, to je istina“, priznao je Jun.

„Želimo da čujemo kako to pevate“, rekao je Bajden.

„Prošlo je dosta vremena, ali...“ odgovorio je Jun i uzeo mikrofon i počeo da peva.

Oduševio je sve prisutne, uključujući i predsednika i prvu damu.

"Pojma nisam imao da umete da pevate", rekao je Bajden južnokorejskom kolegi.

Džo Bajden, večera kod Bajdena
foto: EPA Oliver Contreras Pool

Bajden je rekao Junu da autor pesme, Meklin, ne može da im se pridruži u Beloj kući, ali je poslao potpisanu gitaru koju je američki predsednik poklonio južnokorejskom lideru, prenosi Dejli Mejl.

Nakon što je Jun otpevao prvi stih - uz gromoglasne ovacije, Bajden, koji je poznat po verbalnim gafovima, našalio se: "Ne očekujte da ću to otpevati! Jedva mogu da pričam".

večera kod Bajdena, Anđelina Džoli
foto: AP Alex Brandon

Državnoj večeri upriličenoj u sredu u Beloj kući, prisustvovali su i američka glumica Anđelinja Džoli (47) i njen najstariji sin Medoks (21), koji je dobar poznavalac Južne Koreje jer je studirao biohemiju na Univerzitetu Jonsei u Seulu.

Za zabavu su bili zaduženi zvezde Brodveja Norm Luis, Lea Salonga i Džesika Vosk koji su izvodili američke muzičke klasike.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track