UBIJEN ŠEF POLICIJE MELITOPOLJA KOJI JE PREŠAO NA RUSKU STRANU: Eksplozivna naprava detonirana na ulazu u blok u kojem je živeo
Foto: EPA Stringer

UBIJEN ŠEF POLICIJE MELITOPOLJA KOJI JE PREŠAO NA RUSKU STRANU: Eksplozivna naprava detonirana na ulazu u blok u kojem je živeo

Planeta -

Šef policije ukrajinskog grada Melitopolj Oleksandr Miščenko, koji je prešao na rusku stranu otkako su ruske trupe osvojile grad, ubijen je, javlja BBC.

Miščenko je poginuo kada je improvizovana eksplozivna naprava detonirana na ulazu u blok u kojem je živeo. Proterani gradonačelnik Melitopolja Ivan Fedorov rekao je da je prebegli policajac bio izdajnik.

„Put svakog kolaboranta je predvidiv. Prvo ide izdaja, pa panika, a onda masakr“, naveo je Fedorov na Telegram kanalu.

Grad se nalazi u Zaporoškoj oblasti, jednoj od četiri oblasti koje su na referendumu odlučile da se pripoje Rusiji. Posle Mariupolja, Melitopolj je najveći grad na ukrajinskoj teritoriji koji je pod kontrolom ruske vojske.

Rusko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da se eksplzija dogodila u 5.20 po lokalnom vremenu. U napadu su ranjena dva policajca, od koji je jedan podlegao povredama u bolnici.

Britanski javni servis naveo je da video snimci sa mesta napada prikazuju krater pored zgrade i uništena stakla na okolnim vozilima.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track