GORI SEVASTOPOLJ! Ogromna crna pečurka nadvila se nad gradom, 1.000 kvadratnih metara pod plamenom, DRON RAZNEO SKLADIŠTE GORIVA!
Foto: Twitter/sentdefender

rat u ukrajini

GORI SEVASTOPOLJ! Ogromna crna pečurka nadvila se nad gradom, 1.000 kvadratnih metara pod plamenom, DRON RAZNEO SKLADIŠTE GORIVA!

Planeta -

Ukrajinski dronovi kamikaze rano jutros napali su rafineriju i skladište nafte ruske vojske u Kozača zalivu u blizini Sevastopolju.

Dronovi su se obrušili u 4 sata ujutro po lokalnom vremenu na rafineriju. Usledila je stravična eksplozija, a vatra i gust crni dim nadvio se na grad. Veliki broj vatrogasnih ekipa upućen je na gašenje požara. Poslat je i vatrogasni voz.

Nad gradom se i dalje vije gust crni dim, a na mesto napada Ministarstvo odbrane Ruske Federacije poslalo je i kontradiverzione ekipe koje nadgledaju mesto.

Sevastopolj, udar drona, dim, ekslpozija
foto: Twitter/Gerashchenko_en

Zapanjujući snimci pokazuju kako se nebo crni nad Sevastopoljom koji su zauzeli Rusi. Gust dim se uzdiže zbog ogromnog požara, a oblak poput džinovske pečuraka mogao se videti kilometrima unaokolo nakon dve ogromne eksplozije.

Eksplozije su se dogodile u 4:20 i 4:21 po lokalnom vremenu - a veruje se da je do sedam rezervoara goriva izgorelo.

I moskovski zvaničnik kaže da je požar u rezervoaru za gorivo verovatno posledica napada dronom. Ruski guverner Mihail Razvožajev objavio je na Telegramu da je u Sevastopolju izbio veliki požar.

Sevastopolj, udar drona, dim, ekslpozija
foto: Twitter/sentdefender

"Ogroman požar izbio je u krimskom lučkom gradu Sevastopolju nakon verovatnog napada dronom na rezervoar za skladištenje goriva", napisao je na Telegramu Mihail Razvožajev

Sevastopolj, udar drona, dim, ekslpozija
foto: Twitter/Gerashchenko_en

„Rezervoar za gorivo gori... Prema preliminarnim izveštajima, požar je mogao izazvati napad dronom“, napisao je on rano u subotu, prenosi ruska agencija TASS.

On je rekao da je površina od 1.000 kvadratnih metara (skoro 11.000 kvadratnih stopa) zahvaćena plamenom. Na snimcima koji su podeljeni na društvenim mrežama i koji navodno prikazuju požar, vide se plamenovi koji gutaju rezervoare za skladištenje goriva i gust oblak crnog dima koji se diže iznad grada.

„Situacija je pod kontrolom naših vatrogasaca i svih operativnih službi“, rekao je Razvožajev i dodao da niko nije povređen.

„Pošto je količina goriva velika, biće potrebno vreme da se požar lokalizuje.

1 / 8 Foto: Twitter/sentdefender

Ukrajina je u više navrata izjavljivala svoju nameru da povrati poluostrvo Krim, koje je Rusija pripojila 2014. godine, uz međunarodnu negodovanje. Ukrajinska vojska nije odmah odgovorila na zahtev za komentar u subotu.

Ovo je inače najžešći napad od početka rata posle udara na Krimski most 6. oktobra 2022.

Veruje se da je ovo osveta za jučerašnje raketiranje i gađanje zgrade. Ukrajinci su juče izveli seriju udara na Donjeck zbog rušenje zgrada u gradu Umanju.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track