UKRAJINA NEGIRA UMEŠANOST U NAVODNI ATENTAT NA PUTINA: Podoljak se oglasio nakon obaranja 2 drona iznad Kremlja
Foto: Printscreen/ruptly.tv/

reakcija

UKRAJINA NEGIRA UMEŠANOST U NAVODNI ATENTAT NA PUTINA: Podoljak se oglasio nakon obaranja 2 drona iznad Kremlja

Planeta -

Vlada u Kijevu reagovala je na navode Kremlja da je Ukrajina danas u ranim jutarnjim satima pokušala atentat na ruskog predsednika Vladimira Putina sa dva drona.

Visoki zvaničnik ukrajinskog predsednika prema navodima Rojtersa tvrdi da Ukrajina nema ništa sa dronom jer napad na Kremlj ništa ne bi promenio na bojnom polju i verovatno bi isprovocirao Rusiju da preduzme radikalnije akcije.

Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, oštro je odgovorio na navode iz Rusije da je posredi "planirani teroristički akt i pokušaj ubistva predsednika".

Podoljak je na Tviteru upozorio da se taj događaj koristi kao izgovor za "teroristički napad velikih razmera" na tlu Ukrajine.

- Što se tiče dronova iznad Kremlja... Sve je predvidljivo. Rusija očigledno sprema teroristički napad velikih razmera. Zato prvo privodi veliku navodno subverzivnu grupu na Krimu. A onda prikazuje "dronove iznad Kremlja" - naveo je Podoljak.

Naglasio je da Ukrajina vodi isključivo odbrambeni rat i ne napada ciljeve na teritoriji Ruske Federacije dok Rusija sa druge strane koristi navodni napad kao "opravdanje za svoje napade na civile".

- Sa interesovanjem pratimo sve veći broj nezgoda i incidenata koji se dešavaju u različitim delovima Ruske Federacije. Pojava neidentifikovanih bespilotnih letelica oko energetskih objekata ili na teritoriji Kremlja može samo da ukaže na gerilske aktivnosti lokalnih snaga otpora. Dronovi se mogu kupiti u bilo kojoj vojnoj prodavnici - naveo je Podoljak.

Rekao je i da je očigledan "gubitak kontrole moći" nad zemljom od strane "klana Vladimira Putina".

- Rusija je više puta govorila o svojoj totalnoj kontroli nad vazduhom. Jednom rečju, nešto se dešava u Ruskoj Federaciji, ali definitivno bez ukrajinskih dronova iznad Kremlja - zaključio je Podoljak.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja