Putin: Rusija da se spremi za odbranu

Poručio

Putin: Rusija da se spremi za odbranu

Planeta -
"Vidite šta se dešava u svetu, vidite kako, na žalost, raste primena sile u međunarodnim odnosima. Sve to govori da mi treba da budemo spremni na odbranu, da treba da jačamo odbrambenu sposobnost Rusije“, rekao je Putin

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je na vojnom poligonu na jugu Rusije, gde je pratio početak vojnih manevara "Kavkaz-2012", da Rusija treba da bude spremna na odbranu, imajući u vidu praksu primene sile u savremenim međunarodnim odnosima.

"Vidite šta se dešava u svetu, vidite kako, na žalost, raste primena sile u međunarodnim odnosima. Sve to govori da mi treba da budemo spremni na odbranu, da treba da jačamo odbrambenu sposobnost Rusije“, rekao je Putin na poligonu "Rajevski“ u Krasnodarskom kraju.

On je naveo da će vlasti nastaviti orijentaciju na jačanje odbrambene sposobnosti, opremanje trupa savremenom tehnikom i da će rešavati socijalne probleme vojnika.

Prema rečima Putina, oružane snage treba da pokažu spremnost da odgovore na bilo koje izazove i pretnje za nacionalnu bezbednost zemlje.

Putin je takođe uručio nagrade četrnaestorici oficira koji su se istakli tokom manevara.

Komandno-štabni manevri "Kavkaz-2012“ trajaće do 23. septembra uz učešće oko 8.000 vojnika i nekoliko stotina jedinica vojne tehnike.

Manevri će se odvijati u dve etape na četiri poligona i u akvatorijama Crnog i Kaspijskog mora, a njima će rukovoditi načelnik generalštaba oružanih snaga Rusije i prvi zamenik ministra odbrane Nikolaj Makarov.

U vežbe će biti uključeni i borbeni brodovi Crnomorske flote i Kaspijske flotile i jedinice pomorske pešadije, a biće ispitani raketni kompleksi „Iskander - M“ i "Bastion“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track