ZAHAROVA OPTUŽILA SAD I BRITANIJU ZA ATENTAT NA PRILEPINA: Posle Bin Ladena i ISIS, napravili su novu terorističku ćeliju u Kijevu
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

teške optužbe

ZAHAROVA OPTUŽILA SAD I BRITANIJU ZA ATENTAT NA PRILEPINA: Posle Bin Ladena i ISIS, napravili su novu terorističku ćeliju u Kijevu

Planeta -

SAD i NATO s napravili još jednu međunarodnu ćeliju - kijevski režim, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na svom Telegram kanalu. Ona je tako prokomentarisala izveštaje o eksploziji automobila pisca Zahara Prilepina.

„Činjenica se obistinila: Vašington i NATO su nahranili još jednu međunarodnu terorističku ćeliju – kijevski režim. Bin Ladena, ISIS, sada Zelenski. Direktna odgovornost Sjedinjenih Država i Britanije“, napisala je ona i dodala da je moleći se za Zahara.

Auto sa Prilepinom dignut je u vazduh na autoputu u Nižnjenovgorodskoj oblasti. Vozač je poginuo, a pisac je povređen. Prema izvoru RIA Novosti, on ima potres mozga i prelome.

Istražni komitet je otvorio krivični postupak. Na lice mesta izašli su istražitelji i kriminolozi.

Peskov: Ne zna se ko je kriv

Potparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao i da se još uvek ne zna ko je kriv za dizanje u vazduh automobila pisca Zahara Prilepina u Nižnjem Novgorodu, i da moramo sačekati informacije od agencija za sprovođenje zakona.

„Ovo je još nepoznato, sačekaćemo informacije od agencija za sprovođenje zakona“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje da li je reč o pokušaju ukrajinskih militanata.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track