KLIČKO: Najmasovniji napad na Kijev od početka rata!
Foto: Twitter/propeertys

KLIČKO: Najmasovniji napad na Kijev od početka rata!

Planeta -

Posle sinoćnih vazdušnih napada širom Ukrajine je došlo do nestanka struje. Nacionalna energetska kompanija "Ukrenergo" je javila da su distributivne mreže u Harkovskoj, Sumskoj i Černigovskoj oblasti Ukrajine i delovima Donjecke Narodne Republike (DNR) i Hersonske oblasti pod kontrolom Kijeva uništene.

Ukrajinski mediji su kasno sinoć obavestili javnost da eksplozije odjekuju u mnogim ukrajinskim gradovima, uključujući i prestonicu, i da su radile sirene za vazdušnu uzbunu, a bilo je eksplozija i požara i na primorju, u Odesi.

"Trenutno je oko 1.000 potrošača bez struje u Sumskoj oblasti, a oko 1.200 potrošača u Černigovskoj oblasti", precizirala je ukrajinska kompanija i dodala da je i u Hersonskoj oblasti došlo do oštećenja i da je popravka u toku kako bi se struja vratila potrošačima.

Ipak, prema navodima kompanije, proizvodnja električne energije u potpunosti pokriva potrošnju. "Izvoz u Moldaviju se nastavlja noću i danju, a od danas je nastavljen izvoz u Poljsku. U Ukrajinu nema uvoza", dodala je kompanija.

Kijev je sinoć bio podvrgnut najmasovnijem napadu od početka rata, rekao je gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Kličko u intervju za kanal "Kijev"

Avijacija trupe "Zapad" na kupjanskom pravcu je udarila na pozicije strane plaćene vojske u oblasti Harkov, rekao je predstavnik medijskog centra "Zapad" Sergej Zibinski.

Takođe, dodao je oficir, ruski vojnici su uništili dve diverzantsko-izviđačke grupe - iz 14. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine i 103. odvojene brigade teritorijalne odbrane. Sprečili su tada tri pokušaja ukrajinske vojske da se razmesti na prednje pozicije.

Kako je javio predstavnik medijskog centra "Centar", na krasnolimanskoj liniji fronta je uništena vojska i vojna tehnika Oružanih snaga Ukrajine.

"Ruski bombarderi su napali neprijateljska uporišta i skladišta municije, a posada teških bacača plamena je napala objekte Oružanih snaga Ukrajine", rekao je.

Kurir.rs/Kanal Kijev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track