RUSI OKUPIRALI ZGRADU, UKRAJINCI SKAKALI S PRVOG SPATA! Pogledajte dramatičan snimak povlačenja u Bahmutu (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

evakuacija

RUSI OKUPIRALI ZGRADU, UKRAJINCI SKAKALI S PRVOG SPATA! Pogledajte dramatičan snimak povlačenja u Bahmutu (VIDEO)

Planeta -

I pored toga što je šef Vagnera Jevgenij Prigožin najavio da će sutra, 10. maja, Vagner napustiti Bahmut i tu liniju fronta predati ruskim jedinicama i čečenskim dobrovoljcima, u tom gradu se nastavljaju žestoki sukobi.

Posle višemesečnih žestokih borbi, ukrajinska vojska se povukla u zapadne delove grada, gde se vode borbe za svaku zgradu, pokazuju najnoviji snimci ukrajinskog drona.

U propratnom kontekstu, na ukrajinskim Telegram kanalima se navodi da se na snimku vidi izvlačenje ukrajinskih vojnika sa prvog sprata višespratne stambene zgrade u koju su ušli ruski vojnici.

U trenutku evakuacije Rusi su zauzeli drugi i treći sprat, dok su Ukrajinci uz podršku svojih drugova pobegli sa prvog sprata zgrade i prešli u susedne.

Bahmut je postao poprište najveće bitke u ovom ratu, a u tom gradu svakodnevno gine stotine vojnika.

Prigožin se prošle nedelje, snimajući sebe pored mrtvih tela Vagnerovaca, požalio da ne dobija dovoljno municije od ruske komande i zbog toga je najavio povlačenje Vagnera od 10. maja.

Iako je kasnije na svom kanalu javio da je municija počela da stiže, još nema informacija da je odustao od najavljenog povlačenja.

Kurir.rs/Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track