LUKAŠENKO TEMA BROJ 1 NAKON VOJNE PARADE U MOSKVI: Zbog neuobičajenog ponašanja mnogi se pitaju ŠTA SE DEŠAVA lideru Belorusije
Foto: Gavriil Grigorov / Sputnik / Profimedia

dan pobede

LUKAŠENKO TEMA BROJ 1 NAKON VOJNE PARADE U MOSKVI: Zbog neuobičajenog ponašanja mnogi se pitaju ŠTA SE DEŠAVA lideru Belorusije

Planeta -

Beloruski lider Aleksandar Lukašenko morao je da koristi prevoz za kratku relaciju tokom proslave Dana pobede u utorak u Moskvi i preskočio je ručak koji je priredio ruski predsednik Vladimir Putin.

Lukašenko, bliski Putinov saveznik, izgledao je prema navodima Rojtersa umorno i pomalo nesigurno na nogama, a na desnoj ruci mu se video zavoj.

Aleksandar Lukašenko
foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Video snimak pokazuje kako Lukašenko (68) razgovara sa Putinom i vojnim vrhom nakon godišnje parade na Crvenom trgu, a zatim se penje do Groba neznanog junaka u blizini dok je Putin šetao tamo sa liderima Jermenije i pet zemalja Centralne Azije.

Lukašenko se pridružio ostalim zvanicama da položi cveće na spomen obeležje koje je oko 300 metara udaljeno od mesta odakle su prethodno posmatrali paradu povodom godišnjice pobede SSSR-a nad nacističkom Nemačkom 1945. godine.

Rojters apostrofira da je beloruski predsednik propustio državni ručak koji je Putin priredio u Кremlju i kome su prisustvovali ostali lideri.

Beloruske vlasti nisu davale izjave o Lukašenkovom zdravstvenom stanju, ali se Lukašenko pojavio na nekoliko javnih događaja u poslednje dve nedelje i na jednom od njih mu je glas bio promukao.

Lukašenko je kasnije u utorak ponovo izašao na ceremoniju polaganja venaca na Dan pobede u Minsku, ali je u drugom odstupanju od tradicije nosio civilnu odeću umesto uniforme i nije se obraćao.

(Kurir.rs/Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track