EKSPLOZIJA U NEMAČKOJ! Spasioci došli u pomoć nemoćnoj osobi, iz stana odjeknula detonacija POVREĐENO 12 policajaca i vatrogasaca
Foto: Printscreen/RTL

Napad

EKSPLOZIJA U NEMAČKOJ! Spasioci došli u pomoć nemoćnoj osobi, iz stana odjeknula detonacija POVREĐENO 12 policajaca i vatrogasaca

Planeta -

Dvanaest policajaca i vatrogasaca teško je povređeno u eksploziji stambene zgrade u nemačkom gradu Ratingenu.

Policija i vatrogasci su jutros pozvani u pomoć nemoćnoj osobi, a kada su stigli do stana došlo je do eksplozije, rekao je portparol policije.

Nije jasno šta je dovelo do eksplozije, saopštila je policija.

Kako javljaju nemački mediji povređeno je 10 vatrogasaca i 2 policajca, a stanovnici prijavljuju da se pucnjava i eksplozija i dalje čuju u zgradi, dok iz stana kulja gusti dim.

"Trenutno nije poznato da li je muškarac još u stanu. Žena je nakratko viđena na balkonu, pre oko pola sata", kaže ministar unutrašnjih poslova Severne Rajne-Vestfalije Herbert Reul (CDU).

Kako tvrde nadležni, "moglo bi biti još eksplozija, a nejasno je i koliko je ljudi još u stanu".

Nemačka
foto: Printscreen/RTL

Prema pojedinim navodima, detonaciju je izazvao sin stanara, prenosi RTL sa lica mesta.

Prema preliminarnim saznanjima, u eksploziji je povređeno deset vatrogasaca i dva policajca, od kojih su neki veoma teško.

Pozadina ovog događaja je potpuno nejasna. Naime, oko deset ujutro, udruženje vlasnika stanara je obavestilo policiju da je poštansko sanduče jednog stanara prepuno.

"Policija je tada pozvala vatrogasce na lice mesta da otvore vrata. U stanu živi majka sa sinom. U prostoriji je bilo vatre. Sin je izazvao detonaciju predmetom koji još nije identifikovan. Za sada nije poznato da li je muškarac još u stanu. Žena je nakratko viđena na balkonu.

Na licu mesta su naoružani policajci, snajperisti, vatrogasci, šest spasilačkih helikoptera, hitna pomoć... Prema informacijama RTL-a, pozadina eksplozije je još uvek nejasna - postoje izveštaji da je izazvana namerno. Policija to za sada ne želi da potvrdi.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track