UŽAS NAD UŽASIMA: Mrtve bebe pronađene u kanti za đubre, komšije čule da plaču, ali JEZIVA SCENA otkrivena tek kad je bilo kasno
Foto: Youtube/WKYC Channel 3

monstrum

UŽAS NAD UŽASIMA: Mrtve bebe pronađene u kanti za đubre, komšije čule da plaču, ali JEZIVA SCENA otkrivena tek kad je bilo kasno

Planeta -

Policija je uhapsila tinejdžerku (16) iz Klivlenda nakon što su dve novorođene bebe pronađene mrtve u kanti za smeće ispred njene kuće.

Neidentifikovana devojka treba da se pojavi pred sudom i suočava se sa devet optužbi uključujući ubistvo, ugrožavanje dece, neovlašćeno korišćenje dokaza i grubo zlostavljanje leša.

Hapšenje je usledilo nakon što je majka uhapšene tinejdžerke pozvala policiju Klivlenda da ih obavesti da se njena ćerka nedavno porodila i da je bacila bebe u đubre. Prema policijskom izveštaju tvrdila je da nije ni znala da joj je ćerka bila trudna i da je bebe zatekla kad je otvorila kantu.

Stanovnici na Ludlou Roudu u istočnom Klivlendu rekli su lokalnim medijima da su mogli čuti plač beba tokom večeri 18. maja kad su blizanci navodno i rođeni. Nikol Šefton živi pored osumnjičene tinejdžerke i navodi da je oko 17.30 sati čula plač beba, ali je mislila da zvuk dolazi iz kuće.

- Plač se čuo prigušeno, ali nam nije palo na pamet da se bebe nalaze u kanti. Mislili smo da dopire iz kuće. Volela bih da ih je samo postavila na moj trem, ali ne znamo njenu priču. Ne znamo da li se uspaničila. Ne znamo ništa. Ne možemo samo pretpostaviti da ih je bacila jer ih nije htela - dodala je Šefton.

Policija je pronašla osumnjičeni tinejdžerku na lečenju u bolnici.

Majk Norman iz vatrogasne službe Klivlenda želeo je da upozori stanovnike Klivlenda da prema državnom zakonu imaju legalne načine da se odreknu novorođenčadi ako smatraju da ne mogu da ih odgajaju. Norman je za WKIC rekao:

- Tu smo da pomognemo ljudima u najgorim danima njihovih života. Obučeni smo da prihvatimo bebu i organizujemo transport do zdravstvene ustanove za negu majke - rekao je Norman za VKIC.

Prema zakonu Ohaja, ako roditelji smatraju da ne mogu da se brinu o novorođenčetu, mogu ga ostaviti u lokalnom sigurnom utočištu bez kazne sve dok se to učini u roku od 30 dana od rođenja deteta.

Uzrok i način smrti ostavljenih beba nisu saopšteni, ali su obavljene obdukcije.

Policija nije navela ime majke.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track