RUSKA MANEKENKA OSETILA GNEV MUSLIMANA U DAGESTANU: Nestala nakon što je pozirala gola na izletu, a onda se pojavio ŠOK SNIMAK
Foto: Printscreen/Instagram

neverica

RUSKA MANEKENKA OSETILA GNEV MUSLIMANA U DAGESTANU: Nestala nakon što je pozirala gola na izletu, a onda se pojavio ŠOK SNIMAK

Planeta -

Nezapamćen skandal izbio je u Dagestanu nakon fotografija mlade manekenke i blogerke Arine Volfson (18) na kojima pozira naga ispred planina.

Arina se početkom maja iz Moskve preselila u rusku republiku na Kavkazu, mahom naseljenu muslimanima, ali je tokom jednog izleta u planine na svom profilu na društvenim mrežama postavila snimak na kome pozira samo u gaćicama.

Stanovnici Dagestana su bili ogorčeni što je devojka na taj način pokazala da ne poštuje lokalnu kulturu i običaja.

- Takve turiste treba poslati nazad - prokomentarisao je Muhamed.

- Nemoralno ponašanje treba novčano kazniti - odgovorio je drugi stanovnik ruske republike.

- Hteli smo turiste? Evo turista za vas - napisao je Magomed.

Ovo su međutim komentari koji su daleko od najtežih koji su se sručili na devojku. A bilo ih je na hiljade.

Skandal je dobio nove dimenzije kad je devojka odlučila da odgovori kritičarima. Arina je snimila video u kojem je optužila Dagestance da se svi ne pridržavaju običaja.

- Da li se molite pet puta dnevno? Ne pušite? Ne pijete? Da li ste imali vezu pre braka? Ne? Onda nemojte da učite druge ljude kako da se oblače i tako dalje - napisala je Arina.

Arina Volfson
foto: Printscreen VK

Lavina negativnih komentara ponovo se sručila na Arinu koja je nakon toga nestala sa društvenih mreža.

Nekoliko dana kasnije, kako prenose lokalni mediji, dagestanski biznismen i bloger Murad Aliskerov objavio je šokantan snimak na kome se vidi mlada Moskovljanka kako sedi u crnoj haljini, a glava joj je prekrivena maramom. Devojka kaže da su njene reči bile nepromišljene i da je došla kod ljudi da joj objasne.

- Odlučila sam da prihvatim islam. Nadam se da će uspeti - rekla je Volfson.

Na snimku se zatim čuje muški glas koji je pita da li su joj pretili, a devojka poriče.

Volfsonova je dan kasnije na svojim profilima na društvenim mrežama napisala da je doživela "globalne promene" u svom životu.

- Mene su poslali kod sestara. Odatle smo otišle u ženski centar za duhovni razvoj - rekla je Arina i dodala da je prošla šahadu odnosno tradicionalni ritual afirmacije vere kod muslimana.

Objavu koja je izazvala skandal devojka je izbrisala.

(Kurir.rs/MSK1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track