POLICAJAC UPUCAO DEČAKA (11) KOJI GA JE POZVAO U POMOĆ: Horor tokom intervencije u Misisipiju, porodica VAN SEBE! Zahtevaju jedno
Foto: Shutterstock, Ilustracija

izašao u hodnik, pa dobio metak

POLICAJAC UPUCAO DEČAKA (11) KOJI GA JE POZVAO U POMOĆ: Horor tokom intervencije u Misisipiju, porodica VAN SEBE! Zahtevaju jedno

Planeta -

Policajac je 20. maja u gradu Indianoli, u saveznoj državi Misisipi, upucao 11-godišnjeg dečaka u prsa. Aderien Muri se trenutno oporavlja nakon što je iz bolnice pušten kući.

Dečakova porodica zahteva da se odgovorni policajac otpusti i optuži. Njegova majka Nakala Muri i istražna kancelarija Misisipija tvrde kako je policajac postupao na temelju dojave o uznemiravanju.

Majka je za CNN ispričala da je otac jednog njenog deteta stigao kući u 4 ujutro ljut. Zabrinuta za sopstvenu sigurnost, zamolila je Aderiena da pozove policiju. Ispričala je kako je policajac koji je stigao u kuću držao uperenu pušku na ulaznim vratima i zamolio one u kući da izađu van.

Tvrdi da je policajac upucao njenog sina, koji je iz dnevne sobe izašao u hodnik.

"Kad je došao iza ugla, upucali su ga. Ne mogu da shvatim zašto. Isti policajac koji mu je rekao da izađe iz kuće. Aderien je izašao i upucan je. Stalno je pitao: ‘Zašto je pucao u mene? Šta sam pogrešno učinio?’" rekla je.

Postoji snimak s mesta događaja

Dečak je hitno prevezen u Medicinski centar Univerziteta Misisipi u Džeksonu, gde je stavljen na respirator. Juče je otpušten iz bolnice. Dečakova majka je ispričala kako je još dvoje dece bilo u kući u vreme pucnjave.

Porodični advokat Karlos Mur kazao je za CNN da je incident snimljen policijskom kamerom na telu.

Mur je podneo zahtev da se navedeni snimak dostavi, ali je odbijen zbog "istrage koja je u toku". Dodao je da mu je rečeno da postoji snimak i s obližnje benzinske pumpe. Policijska uprava Indianole potvrdila je da se policajac koji je umešan u pucnjavu zove Greg Kejpers, ali nije dala nikakve dodatne pojedinosti o pucnjavi.

"Niko iz policije nije posetio mog sina u bolnici"

U ponedeljak uveče Odbor savetnika Indianole izglasao je da se Kejpers stavi na plaćeno administrativno odsustvo dok se pucnjava istražuje. Majka je ispričala da je pritisnula sinovljevu ranu nakon što je upucan. Potvrdila je da je i policajac učestvovao u pružanju prve pomoći.

"Aderien je bio samo centimetar udaljen od gubitka života. Nije u redu da policajac to učini i izvuče se s ovim. Majka je zamolila Aderiena da pozove policiju. Izašao je iz svoje sobe prema uputama policije i upucan je", tvrdi advokat Mur.

Majka je navela da joj je policija potvrdila kako je otac njene ćerke priveden kasnije tokom dana u subotu, ali je na kraju pušten jer ona nije podnela policijsku prijavu protiv njega. Kazala je kako niko iz policijske stanice nije došao da poseti njenog sina u bolnicu niti je razgovarala s istražiteljima o pucnjavi.

Kurir.rs/Index.hr

Bonus video:

00:15

Policajac ubio ženu, pa sebe u Grockoj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track