GUVERNER FLORIDE KRENUO U KAMPANJU: Tramp se rugao Desantisu zbog tehničkih problema
Bili su saradnici: Desantis i Tramp, Foto: AP Manuel Balce Ceneta

GUVERNER FLORIDE KRENUO U KAMPANJU: Tramp se rugao Desantisu zbog tehničkih problema

Planeta -

Tokom intervjua koji je vodio Ilon Mask hiljade korisnika imalo problem sa zvukom i nije moglo da uspostavi vezu

Ron Desantis, guverner Floride, i zvanično je krenuo u kampanju za dobijanje nominacije u Republikanskoj stranci za kandidata na predsedničkim izborima 2024, a početak duge trke za Belu kuću obeležili su tehnički problemi.

Naime, bilo je zamišljeno da Desantis objavi kandidaturu na Tviteru tokom intervjua s milijarderom Ilonom Maskom, koji je ujedno i vlasnik ove popularne društvene mreže.

Prebukiran link

Međutim, Maskovih 140 miliona pratilaca i masovno otpuštanje radnika doveli su do pada servera tokom intervjua, zbog čega je na hiljade korisnika imalo problema sa zvukom i nije moglo da uspostavi vezu. U jednom trenutku na linku je bilo više od 600.000 posetilaca, dok ih je u proseku tokom intervjua bilo upola manje.

- Moramo prekinuti kulturu gubitništva koja je zarazila Republikansku stranku poslednjih godina - rekao je Desantis, koji nijednom nije spomenuo Donalda Trampa, nekadašnjeg saveznika, koji će mu biti glavni konkurent za dobijanje nominacije.

Međutim, Tramp nije mogao da se uzdrži od ismevanja Desantisa na svojoj društvenoj mreži Istina zbog tehničkih problema na početku njegove kampanje. - Moje crveno dugme je veće, bolje, jače i radi ISTINA! Tvoje ne radi - naveo je Tramp.

Direktna poruka

Milijarder Ilon Mask je priznao da je bilo tehničkih problema zbog same veličine događaja, ali je dodao da je "stvarno odlično što ljudi mogu direktno da čuju potencijalne predsedničke kandidate".

Mask je napomenuo da ovaj događaj ne znači da on automatski podržava Desantisovu kampanju za predsednika SAD.

- Trenutno ne planiram da podržim bilo kog kandidata, ali sam zainteresovan da Tviter bude neka vrsta prostora za razgovor - dodao je Mask. Istraživanje CNN pokazuje da Trampa podržava 53, a Desantisa 26 odsto republikanaca.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track