EKSPLOZIJE U BERDJANSKU: Ukrajinci tvrde da su rusku bazu noćas napali britanskim raketama i uništili tri sistema S-300
Foto: Printscreen

napadnuta fabrika azovkabel

EKSPLOZIJE U BERDJANSKU: Ukrajinci tvrde da su rusku bazu noćas napali britanskim raketama i uništili tri sistema S-300

Planeta -

Snažne eksplozije dogodile su se u okupiranom ukrajinskom gradu Berdjansku, koji se nalazi na obali Azovskog mora. Na Tviter profilu "OSINTdefender" navodi se da se eksplozija dogodila u fabrici Azovkabel. Ukrajinci tvrde da je ta fabrika ruska baza.

„OSINdefender“ navodi da je eksploziju izazvao udar novim projektilom „Storm Shadow“, koji je tek nedavno stigao u Ukrajinu. Ukrajinske snage navodno su uništile tri moćna raketna sastava S-300 u gradu, piše Index.hr.

Ukrajinske oružane snage tvrde da su u luci Berdjansk juče uništile veliki ruski ratni brod.

Luku, koju su nedavno okupirale ruske snage s nekoliko ruskih ratnih brodova u pristaništu, potresao je niz teških eksplozija.

Videozapisi na društvenim mrežama prikazuju požare koji besne u pristaništu, uz niz sekundarnih eksplozija koje odjekuju gradom.

Ukrajinske oružane snage brod su nazvale Saratov. U ranijim saopštenjima brod je nazvan Orsk.

„U operativnoj zoni Azov, prema ažuriranim informacijama, veliki desantni brod Saratov uništen je tokom napada na okupiranu luku Berdjansk. Veliki desantni brodovi „Caesar Kunikov“ i „Novocherkassk“ takođe su oštećeni. Ostali gubici neprijatelja se još istražuju“, objavila je Ukrajina.

(Kurir.rs/Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja