Najnovije vesti

UKRAJINCI ZAROBILI VELIKU GRUPU RUSKIH VOJNIKA: Scena zabeležena na periferiji Bahmuta JEDAN PO JEDAN IZLAZE IZ ROVA (VIDEO)
Foto: Printskrin / You Tube

snimak iz drona

UKRAJINCI ZAROBILI VELIKU GRUPU RUSKIH VOJNIKA: Scena zabeležena na periferiji Bahmuta JEDAN PO JEDAN IZLAZE IZ ROVA (VIDEO)

Planeta

Izviđački dron ukrajinske vojske navodno je zabeležio zarobljavanje velike grupe ruskih vojnika na periferiji Bahmuta!

Na snimku se navodno vide pripadnici 59. motorizovane oklopne brigade Oružanih snaga Ukrajine koji sprovode 22 ruska vojnika, međutim, nije jasno da li su u pitanju vojnici koji su se predali ili su zarobljeni tokom borbe.

Prizor je prema navodima ukrajinskih medija zabeležen u okolini Bahmuta.

Snimak, koji je zabeležio izviđački dron, završava se tako što zarobljeni pripadnici ruskih snaga izlaze iz rova jedan po jedan i ukrcavaju se u ukrajinske kamionete koji su došli po njih.

Jevgenij Prigožin, osnivač privatne ruske vojne kompanije PMC Vagner, objavio je snimak na kome se obraća pripadnicima Oružanih snaga Ukrajine, koji su zarobljeni tokom borbi u Bahmutu. Vođa Vagnerovaca im kaže da se spreme i da će biti razmenjeni za zarobljene ruske vojnike.

Na snimku se vidi i veliki broj kovčega sa telima nastradalih koji će biti predati ukrajinskoj strani. Među njima je i kovčeg sa telom stranog plaćenika iz SAD koji se borio na strani Ukrajine u Bahmutu.

Na snimku se vide pripadnici Vagnera kako zakivaju dva kovčega, a zatim jedan prekrivaju zastavom Sjedinjenih Američkih Država, a drugi zastavom Turske.

- Predajemo telo Amerikanca i telo građanina Turske. Amerikanac je poginuo u borbi - navodi Prigožin i dodaje da je telo turskog državljanina pronađeno posle povlačenja Ukrajinaca iz Bahmuta.

Jevgenij Prigožin proglasio je pobedu u Bahmutu 20. maja kad je razvio rusku zastavu na ulicama grada za koji tvrdi da se od tada kompletno nalazi pod kontrolom ruskih snaga.

Bahmut se inače nalazi u blizini DNR severno od velikog grada Gorlovke. Važan je za snabdevanje ukrajinskih snaga u celom Donbasu. Bitka za Bahmut počela je zvanično 8. oktobra 2022. godine.

Borba je prema navodima ruskih medija trajala 224 dana.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja