PUCNJAVA ISPRED SREDNJE ŠKOLE U ATLANTI: Ubijena devojka, mladić povređen
Foto: Printscreen YT/ KPIX CBS SF Bay Area

PUCNJAVA ISPRED SREDNJE ŠKOLE U ATLANTI: Ubijena devojka, mladić povređen

Planeta -

Devojka je ubijena, a još jedan mladić je ranjen u pucnjavi ispred srednje škole u Atlanti.

Za sada niko nije uhapšen, ali je policija saopštila da je u incident umešano nekoliko srednjoškolaca.

Policajci su dojavu o pucnjavi dobili oko 2.27 časova. Dve žrtve, 16-godišnja devojčica i 16-godišnji dečak, pronađeni su na licu mesta i prebačeni u lokalne bolnice. Devojčica je proglašena mrtvom, a mladić je u stabilnom stanju, saopštila je policija.

Žrtve nisu identifikovane. Nije jasno da li su tinejdžeri pohađali srednju školu pored koje se dogodila pucnjava. Na konferenciji za novinare danas popodne, gradonačelnik Andre Dikens rekao je da je preminula žrtva bila "puna života".

- Moje srce je uz obe porodice. Ova mlada dama je bila puna života i očekivalo se da će od utorka raditi za grad Atlantu u našem letnjem programu zapošljavanja mladih. Molim roditelje širom područja, molim mlade da razmotre svoju bezbednost, da se pobrinu da roditelji znaju gde su. I roditelji, znajte gde su vaša deca. Želimo da budete bezbedni i da donosite svesne, kvalitetne odluke o tome kuda ćete ići - rekao je on.

Policija nudi 10.000 dolara za informacije

Upravnica državnih škola u Atlanti Liza Hering nazvala je pucnjavu, koja se dogodila samo nekoliko dana nakon završetka školske godine, "tragičnom" i dodala da će krizni tim biti u kampusu sledećeg utorka da pomogne onima kojima je možda potrebna dodatna podrška, a takođe je izrazila saučešće porodicama.

Policija Atlante nastavlja da istražuje pucnjavu i nudi nagradu od 10.000 dolara za informacije o incidentu.

Kurir.rs/Index

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track