OLENA ZELENSKA OBJAVILA POTRESAN SNIMAK IZ KIJEVA: Deca vrište i trče u zaklon uz zvuke eksplozija (VIDEO)
Foto: Shutterstock

OLENA ZELENSKA OBJAVILA POTRESAN SNIMAK IZ KIJEVA: Deca vrište i trče u zaklon uz zvuke eksplozija (VIDEO)

Planeta -

Supruga ukrajinskog predsednika Olena Zelenska je na Tviteru podelila snimak iz Kijeva koja prikazuje decu kako trče prema skloništima zbog ruskog vazdušnog napada. Eksplozije su odjekivale ukrajinskom prestolnicom noćas, ali i jutros.

„Kijev. Jutro nakon neprospavane noći pod vatrom. Opet teskoba… Deca koja vrište i trče u zaklon uz zvuke eksplozija naša su stvarnost. Ali to ne mora biti tako – bilo gde, ikada. Strah se ne može isključiti – ali mi se ne smrzavamo, već delujemo. Ukrajina nastavlja borbu“, poručila je ukrajinska prva dama, prenosi Index.hr.

Gradnonačelnik Vitalij Kličko je objavio kako je ukrajinska protivazdušna odbrana tokom noćašnjeg napada na Kijev oborila rusku raketu.

Novi napad je usledio jutros kad su se eksplozije čule i u centru grada, a Kličko je pozvao građane da ostanu u skloništima do prestanka uzbune.

Kijevska gradska uprava objavila je na Telegramu da je „tokom današnjeg granatiranja prestonice više od 41.000 ljudi bilo u podzemlju“, a da se noćas „više od 9000 građana sklonilo u stanice podzemne železnice, uključujući 1120 dece“.

Podsetili su stanovnike da „za vreme uzbune mogu dobiti stolice i pitku vodu na stanicama“. Podsećaju da je na stanicama prilično hladno pa su pozvali građane da sa sobom nose toplu odeću.

Kurir.rs/Nova

Bonus video:

00:48

KURTI BI VOLEO DA BUDE BALKANSKI ZELENSKI! Gosti Usijanja o surovoj situaciji na KiM: Mi smo u ćorsokaku, NEMA PREGOVORA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track