PESKOV OTKRIO ŠTA JE PUTIN RADIO KAD JE NAPADNUTA MOSKVA: Dobijao je obaveštenja, izdao je određena uputstva RUSIJA IDE DO KRAJA
Foto: EPA / Yuri Kochetkov

ciljevi će biti ispunjeni

PESKOV OTKRIO ŠTA JE PUTIN RADIO KAD JE NAPADNUTA MOSKVA: Dobijao je obaveštenja, izdao je određena uputstva RUSIJA IDE DO KRAJA

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin je stalno dobijao obaveštenja na dan napada dronom na Moskvu i Moskovsku oblast, dobijao izveštaje, uključujući i telefonom, a kasnije je izdavao određena uputstva, budući da je predsednik i vrhovni vojni komandant, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi TASS.

„Putin je dobijao izveštaje i od Ministarstva odbrane i Ministarstva za vanredne situacije, i od šefova regiona – Moskve i Moskovske oblasti. Izveštaji su stizali stalno. Pošto su informacije veoma brzo ažurirane, to su bili stalni telefonski pozivi. Zatim su usledila odgovarajuća uputstva šefa države, naređenja vrhovnog komandanta, i tako dalje“, rekao je Peskov o Putinovom rasporedu tog dana.

„Predsednik zemlje kao što je Ruska Federacija je zapravo na funkciji danonoćno“, kazao je Peskov za tv kanal Rusija 1.

Odlomak intervjua Peskova za emisiju „Moskva. Kremlj. Putin.“ danas je objavljen na Telegram kanalu ruskog novinara Pavela Zarubina.

Nema alternative završetku SVO

Rusija mora da zna svoju liniju i da je sledi do kraja, tome nema alternative. Ovu poziciju je izneo pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov u emisiji „Moskva. Kremlj. Putin“ u emisiji „ Moskva. Kremlj. Putin “, govoreći o situaciji oko Ukrajine.

Vladimir Putin
foto: AP Mikhail Klimentyev

Portparol Kremlja je to pomenuo u intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu, komentarišući ćutanje Zapada o granatiranju Belgorodske oblasti od strane Oružanih snaga Ukrajine. On je skrenuo pažnju da te iste zemlje „dugi niz godina nisu primetile bombardovanje Donbasa“, „kada još nije bilo posebne vojne operacije“. Prema rečima Peskova, oni sada jednostavno nastavljaju svoju „ liniju“.

"Moramo da znamo svoj posao, radimo svoj posao i završimo posao do kraja. Nemamo drugu alternativu", dodao je pres-sekretar predsednika RF.

Odgovarajući na pitanje kako Rusija to može da uradi u kontekstu umešanosti celog NATO-a u sukob i sve većeg snabdevanja Kijevom naoružanja, Peskov je potvrdio: „Zaista, nivo taktičkih i tehničkih karakteristika tog naoružanja koji ići u Ukrajinu se stalno povećava“.

On je istakao da već počinje rasprava „o snabdevanju, na primer, iz Francuske, Nemačke raketama dometa od 500 kilometara i više“.

"Ovo je kvalitativno potpuno drugačije oružje, koje će, da kažemo, već dovesti do još jednog zaokreta u spirali forsiranja napetosti. To nas, verovatno, još jednom obavezuje da budemo sabraniji, jači, mobilizovaniji. Da nastavimo posao su počeli“, dodao je portparol Kremlja.

(Kurir.rs/TASS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja