RUMUNI POBESNELI ZBOG PREDSEDNIKOVE ŽENE U poseti Nemačkoj nosila nakit vredan 12.000 evra, dragulje od belog zlata sa dijamantima
Foto: Printscreen Instagram

luksuziranje

RUMUNI POBESNELI ZBOG PREDSEDNIKOVE ŽENE U poseti Nemačkoj nosila nakit vredan 12.000 evra, dragulje od belog zlata sa dijamantima

Planeta -

Predsednik Rumunije Klaus Johanis posetio je Nemačku sa suprugom, a fotografije koje su naknadno objavljene, a koje se odnose na sastanke sa nizom gradskih i regionalnih zvaničnika u Nemačkoj, izazvale su negodovanje javnosti.

Naime, mediji u Rumuniji primetili su da je supruga rumunskog predsednika Karmen Johanis tokom susreta u Nemačkoj nosila nakit vredan 12.000 evra.

Ove tvrdnje potvrdio je i rumunski juvelir čiji nakit nosi Johanis, a koji je i zvaničan dobavljač nakita za rumunsku kraljevsku rezidenciju.

„Ponosni smo što stvaramo bezvremenske komade nakita koji odaju počast i slave lepotu i jedinstvenu individualnost onih koji ih nose“, poruka je zlatara.

Prema rumunskom Digi24, Johanis je nosiLA dva dragulja od belog zlata sa dijamantima.

Naravno, fotografije su izazvale veliku pažnju javnosti, a Rumuni su kritikovali ponašanje prve dame. Zbog niza komentara, Kancelarija rumunskog predsednika je bila prinuđena da se oglasi, a saopštili su da Johanis nije zadržala nakit i da ga je vratila u zlataru po povratku iz Nemačke.

"Prva dama je nosila nakit od rumunskog dizajnera. Nakit je vraćen po povratku u zemlju, kao što se uvek radi sa odećom koju je nosila prva dama. Nije postojao ugovor koji bi uključivao finansijsku dobit nakon promocije dragulja“, saopšteno je iz kabineta predsednika Rumunije.

(Kurir.rs/Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track