Sud zabranio slike gole princeze Kejt

Istorijska presuda

Sud zabranio slike gole princeze Kejt

Planeta -
Francuski sud stopirao objavljivanje fotografija obnažene vojvotkinje od Kembridža i naredio magazinu Klouser da preda sve digitalne zapise

PARIZ - Šteta.Francuski sud zabranio je objavljivanje i širenje fotografija obnažene britanske princeze Kejt Midlton i naredio magazinu Klouser, koji je prvi objavio slike, da preda sve digitalne zapise koje poseduje u roku od 24 sata.U hitnom postupku koji su pred sudom pokrenuli advokati princa Vilijama i njegove supruge Kejt Midlton, sud u predgrađu Pariza, zabranio je izdavaču Modadori, vlasniku magazina Klouser, da „ustupa ili širi preko bilo kog sredstva, i na bilo koji način, posebno na tablet računarima“, fotografije Kejt u toplesu snimljene tokom letovanja kraljevskog para na jugu Francuske. Sud je nazvao objavljivanje ovih snimaka „brutalnim prikazivanjem“ privatnih trenutaka princa Vilijama i princeze Kejt.Prema presudi, tabloid treba da plati kaznu od 10.000 evra ako ne preda fotografije i nema prava da ih dalje širi, uključujući i one na veb-sajtu i aplikaciji za tablet računare. Odluka suda se, međutim, odnosi samo na Francusku.

Berluskoni brži od sudaAko se kraljevska porodica nadala da će blokirati internacionalnu objavu fotografija, previše je kasno za to jer je italijanski tabloid Ki u svom specijalnom izdanju od 26 strana objavio čak 50 fotografija obnažene Kejt. Oba magazina, Ki i Klouser, izdaje medijska grupa Mondadori, koju poseduje nekadašnji premijer Italije Silvio Berluskoni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja