ŞTRAVIČNA SAOBRAĆAJKA U AUSTRALIJI: 10 putnika poginulo, 25 povređeno u prevrtanju autobusa
Foto: David Wall / Alamy / Profimedia

ŞTRAVIČNA SAOBRAĆAJKA U AUSTRALIJI: 10 putnika poginulo, 25 povređeno u prevrtanju autobusa

Planeta -

Deset putnika je poginulo a 25 povređeno kada se tokom maglovite noći autobus koji je vraćao goste sa venčanja u Australiji prevrnuo, saopštila je policija.Vozač autobusa Bret Baton uhapšen je i trebalo bi da se sutra pojavi pred sudom zbog optužbi za opasnu i nesavesnu vožnju.

Australija nije videla kobniju saobraćajnu nesreću od 1994. godine kada je autobus skliznuo niz strmi nasip u Brizbejnu kada je poginulo 12 osoba, a povređeno 38.

Sinoćna saobraćajna nesreća dogodila se nešto posle 23 časa u maglovitim uslovima na kružnom toku u gradu Greta u državi Novi Južni Vels severno od Sidneja.

Od 25 povređenih, jedna osoba je u kritičnom stanju, dok su ostali hospitalizovani i stabilni, saopštili su zvaničnici.

Gosti koji su prisustvovali venčanju u vinariji Vandin Estejt krenuli su autobusom u svoj smeštaj u gradu Singlton. Jedan gost je rekao da je dan bio prelep, a venčanje kao iz bajke.

Vozač koji je prošao pored mesta nesreće te noći izjavio je za medije da je magla bila toliko gusta da nije bilo moguće razaznati boje rotacionih svetala policijskih automobila, hitne pomoći i vatrogasnih vozila.

Policijska komesarka Karen Veb rekla je da istražitelji još nisu utvrdili šta je uzrokovalo da se autobus prevrnuo na stranu.

"Uzrok možda neće biti poznat neko vreme. To će zahtevati naučno ispitivanje", rekla je Veb novinarima.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track