TRAMP UHAPŠEN PA PUŠTEN U MAJAMIJU: Izjasnio se da nije kriv po svih 37 tačaka optužnice
Foto: AP Gerald Herbert

TRAMP UHAPŠEN PA PUŠTEN U MAJAMIJU: Izjasnio se da nije kriv po svih 37 tačaka optužnice

Planeta -

Bivši američki predsednik Donald Tramp uhapšen je pred suđenje u Majamiju zbog optužbi za pogrešno rukovanje tajnim dosijeima nacionalne bezbednosti. Kao što se i očekivalo, Tramp se izjasnio da nije kriv po svih 37 tačaka optužnice.

Tramp je procesuiran na sudu pre njegovog suđenja i uhapsili su ga zamenici američkih maršala.

Sudija za prekršaje pročitao je na početku suđenja 37 krivičnih prijava protiv Trampa, kao i šest optužbi protiv njegovog ličnog pomoćnika i saoptuženog Volta Nauta.

Kao što se i očekivalo, Donald Tramp se izjasnio da nije kriv ni po jednoj od 37 tačaka, posle čega mu je dozvoljeno da napusti sud bez utvrđenih uslova putovanja za kauciju.

Tužioci su sudiji za prekršaje rekli da ne veruju da je bivši predsednik ne predstavlja rizik od bekstva. Smatralo se da je to slučaj jer Tramp, koji poseduje privatni avion, još uvek ima zaštitu Tajne službe.

Podsetimo, Tramp se suočava sa desetinama optužbi za nezakonito zadržavanje poverljivih informacija, uključujući i neke o nuklearnim tajnama. Tramp, koji vodi kampanju da se vrati u Belu kuću 2024. godine, negirao je i ranije da je počinio krivična dela, ali se suočava sa prvim federalnim krivičnim gonjenjem.

U subotu, u svom prvom pojavljivanju u javnosti od podizanja optužnice, Tramp je rekao da slučaj predstavlja „mešanje u izbore” od strane „korumpiranog” FBI-ja i odeljenja pravde.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track