TEŠKO RANJEN ŠEF UKRAJINSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE? Raketa pogodila kabinet, Rusi objavili adresu gde se leči u Berlinu!
Kiril Budanov, Foto: Screenshot YT/Ukraine Inkognita

RUSI POGODILI I DRUGOG NAJVAŽNIJEG UKRAJINSKOG OFICIRA!

TEŠKO RANJEN ŠEF UKRAJINSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE? Raketa pogodila kabinet, Rusi objavili adresu gde se leči u Berlinu!

Planeta -

Kiril Budanov ranjen je 29. maja prilikom napada na zgradu ukrajinske obaveštajne službe i trenutno se nalazi na lečenju u Berlinu

Šef ukrajinske obaveštajne službe Kiril Budanov ranjen je 29. maja prilikom napada na zgradu ukrajinske službe u Kijevu, javile su danas RIA Novosti pozivajući se na neimenovani izvor iz ruskih bezbednosnih snaga koji je uvid u stanje Budanova dobio od ukrajinskih obaveštajaca.

Raketa je pogodila kabinet koji se nalazio pored Budanovog, te je on zadobio povrede zbog kojih je prvo helikopterom prebačen u vojnu bazu u Žešuv, grad u Poljskoj, nedaleko od granice sa Ukrajinom, da bi posle toga posebnim američkim avionom bio prevezen u Nemačku na lečenje.

Američki avion, specijalno po Budanova, doleteo je iz baze Ramštajn.

Podatke o tom letu zabeležio je i sajt Flajtradar, koje je su objavile "RIA Novosti" na Telegramu.

Izvor portala dodaje da se Budanov nalazi u Berlinu i da je u teškom stanju. Ruska služba, po svemu sudeći, zna i tačnu adresu na kojoj se on nalazi, a nisu se ni libili da je podele sa javnošću. Adresa je Šarnhorstštrase 13, 10 115 Berlin.

Budanov se nije pojavljivao u javnosti upravo od tog 29. maja. To je bio poslednji datum da je nešto objavio na svom Telegram kanalu. U tom poslednjem video snimku, on je pripretio Moskvi brzim odgovorom na raketne napade.

Ukrajinske vlasti su zvanično demantovale vesti da je Budanov umro, iako nisu objavile nikakav drugi podatak o tome u kakvom je stanju i gde se nalazi, podsećaju "RIA Novosti".

Ovo je drugi najvažniji ukrajinski oficir koji je ranjen.

Podsetimo, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni zadobio je povredu glave i višestruke rane od gelera tokom raketnog napada ruskih trupa početkom maja na komandno mesto u blizini sela Posad-Pokrovskoe kod Hersona, rekao je predstavnik Ruske agencije za sprovođenje zakona saopštile su RIA Novostima, pozivajući se na njegove izvore u Oružanim snagama Ukrajine.

Prema njegovim rečima, Zalužni je odvezen u Nikolajev radi prve pomoći, a odatle helikopterom u vojnu bolnicu u Kijevu.

Kurir.rs/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja