GOLO TELO NAĐENO U VREĆI, NA KILOMETAR OD KUĆE OSUMNJIČENOG: Šok detalji potrage za Anastasijom
Foto: Printscreen

GOLO TELO NAĐENO U VREĆI, NA KILOMETAR OD KUĆE OSUMNJIČENOG: Šok detalji potrage za Anastasijom

Planeta -

Pošto je u čitavom regionu odjeknula vest o nestanku Poljakinje Anastasije Rubinske (27) na ostrvu Kos u Grčkoj, tamošnji mediji preneli su da je policija pronašla telo za koje se veruje da je ona.

Policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja, a ubrzo će otpočeti i proces identifikacije pronađenog tela. Golo telo devojke pronađeno je ispod drveta, prekriveno granjem, na svega kilometar od kuće osumnjičenog Bangladežanina koji se već nalazi u pritvoru. Prema informacijama iz grčkih medija, volonter koji je učestvovao u uviđaju pronašao je telo u vreći.

"Telo gole žene pronađeno u naselju Alikes, a policija veruje da je reč o nestaloj 27-godišnjoj Anastasiji. Očekuje se identifikacija od strane njenog partnera", navodi se.

Pored Bangladežanina, policija je na meti i njegovog cimera. Snimci sigurnosnih kamera iz susednih kuća pokazuju kako Bangladežanin ulazi u svoj dom sa Anastasijom. Međutim, njegov cimer je ispričao vlastima da se tako nešto nikada nije dogodilo, a policija veruje da je lagao. Takođe, navodi se da je DNK nesrećne devojke pronađen u kući u blizini koje je pronađena.

Podsećamo, Anastasija Rubinska iz Poljske nestala je na ostrvu Kos u Grčkoj, nakon što joj se svaki trag gubi u ponedeljak 12. juna. Slučaj je izašao na videlo nakon žalbe njenog 28-godišnjeg partnera sunarodnika, koji je u utorak u podne prijavio nestanak policiji, opisujući poslednji razgovor koji je sa njom imao.

Prema njegovim rečima, njegova devojka, koja je radila u hotelu na ostrvu, pozvala ga je telefonom oko 22.30 sati u ponedeljak uveče. Rekla mu je da je malo popila i da će se vratiti u hotelsku sobu sa prijateljem, koji će je dovesti na motoru.

Prema dostupnim informacijama, na telu mladića iz Bangladeša (32) koji se smatra glavnim osumnjičenim za nestanak devojke, pronađene su ogrebotine i tragovi borbe. On je uhapšen, a nadležni su mu uzeli uzorak DNK sa genitalija i noktiju, a dlake plave kose pronađene i u kući u kojoj je živeo.

Još jedan važan element koji nadležni ispituju jeste da muškarac, kod koga je pronađena avionska karta za Italiju, koja je navodno izdata dan nakon nestanka devojke, nije obavestio nikoga, čak ni svog cimera, da namerava da ode.

Policija na Kosu takođe pregleda i ispituje snimke sa pet sigurnosnih kamera sa različitih mesta koji prikazuju Anastasijino kretanje. Kako je objavljeno, na njima se vidi kako plavokosa devojka kupuje u mini marketu koji se nalazi nekoliko kilometara od hotela u kome je radila. Na jednom od snimaka vidi se kako kupuje limenke piva, izlazi iz mini marketa i sedi na terasi i pije. Istovremeno sa njom u prodavnici je i 32-godišnjak iz Bangladeša koji je uhapšen pod optužbom za otmicu i smatra se glavnim osumnjičenim za Anastasijin nestanak. Kako se vidi u materijalu, kada je mladić vidi, prilazi joj i počinje da razgovara sa njom, a dolaze i drugi stranci.

Na kraju snimka vidi se kako ona odlazi sa njim, sedaju na motocikl i kreću u pravcu puta koji vodi do njegove kuće.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja