LAVROV OPTUŽUJE! Putinov šef diplomatije tvrdi da Zapad ne krije šta je cilj uoči PREDSEDNIČKIH IZBORA u Rusiji (FOTO)
Foto: Profimedia / Brendan Smialowski /AFP

DESTABILIZACIJA

LAVROV OPTUŽUJE! Putinov šef diplomatije tvrdi da Zapad ne krije šta je cilj uoči PREDSEDNIČKIH IZBORA u Rusiji (FOTO)

Planeta -

Sergej Lavrov, ruski ministar spoljnih poslova, izjavio je da zapadne zemlje otvoreno pokazuju da im je cilj da destablizuju Rusiju uoči predsedničkih izbora koji se 2024. održavaju u toj zemlji, prenosi Tas.

- Zlonamerna praksa mešanja u unutrašnje poslove suverenih nacija se nastavlja. Zapad otvoreno pokazuje da mu je cilj da destablizuje našu zemlju uoči predsedničkih izbora zakazanih za narednu godinu - naveo je ruski šef diplomatije.

Tas navodi da je on to kazao na sastanku komiteta za međunarodnu saradnju i pomoć sunarodnicima u inostranstvu vladajuće stranke Jedinstvena Rusija.

Prvi krug predsedničkih izbora u Rusiji zakazan je za 17. mart 2024, a drugi krug glasanja, ukoliko ga bude, trebalo bi da usledi 7. aprila. Predsednička inauguracija planirana je za 7. may 2024.

Ovo će biti prvi izbori od ustavnih promena u Rusiji 2020. koje su predsedniku Vladimiru Putinu omogućile da se ponovo kandiduje. Kremlj je početkom ove godine demantovao navode ruskog lista Komersanta da su otpočele pripreme za predizbornu kampanju Putina koji još nije zvanično najavio kandidaturu za novi mandat.

(Kurir.rs/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja