ŠEF RUSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE: Kad ponestane Ukrajinaca poslaće Poljake, a onda Nemce!
Sergej Nariškin, Foto: Profimedia/Evgeny Biyatov/Sputnik

ŠEF RUSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE: Kad ponestane Ukrajinaca poslaće Poljake, a onda Nemce!

Planeta -

SAD i Velika Britanija decenijama neguju ukrajinski nacionalizam da bi ga u određenom trenutku usmerile ka Rusiji, navodi direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije.

Ukrajinci se koriste kao "topovsko meso" da bi se sačuvali američki i britanski vojnici u velikoj igri protiv Rusije, rekao je Sergej Nariškin, direktor Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije u intervjuu "Ruskoj gazeti".

Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija zahtevaju da Kijev napreduje uprkos velikim gubicima u ljudstvu i tehnici. Ovaj nemar prema životu ukrajinskih štićenika objašnjava se činjenicom da je za Anglosaksonce "Ukrajina, a da ne govorimo o njenom trenutnom rukovodstvu, samo pion u velikoj geopolitičkoj igri", rekao je Nariškin, odgovarajući na pitanje zašto zapadni nalogodavci ne sprečavaju Kijev u pokušaju da sprovede svoje sumanute planove.

"Glavni cilj ove igre je da se Rusiji nanese strateški poraz", objasnio je direktor ove službe, podsećajući da "SAD i Velika Britanija decenijama neguju ukrajinski nacionalizam da bi ga u određenom trenutku usmerile ka Rusiji".

Nariškin upozorava da su te zemlje saglasne da Ukrajinu pretvore u "crnu rupu" Evrope kako bi sprečile njeno približavanje Rusiji. Anglosaksonska elita Ukrajince smatra "topovskim mesom" koje nije šteta iskoristiti da bi se sačuvao dragoceni život američkih i britanskih vojnika.

"Kada Ukrajinca ponestane, na njihovo mesto će doći Poljaci, a onda, verovatno, i Nemci", smatra šef ove službe i dodaje da "zvuči krajnje cinično, ali je upravo takva logika strateških planova Vašingtona i Londona".

Kurir.rs/RT Balkan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track