SUDBINA ILI ČUDNA PODUDARNOST: Žena kapetana podmornice čukununuka prebogatog para koji se držao za ruke dok je Titanik tonuo FOTO
Čukununuka i njen suprug, kapetan nestale podmornice, Foto: Handout / AFP / Profimedia, Wendy Rush/LinkedIn, Printscreen

danas se lomi sudbina zarobljenih u titanu, kiseonika sve manje

SUDBINA ILI ČUDNA PODUDARNOST: Žena kapetana podmornice čukununuka prebogatog para koji se držao za ruke dok je Titanik tonuo FOTO

Planeta -

Vendi Raš čukununuka Isadora Štrausa i Ide Štraus. Oni su bili suosnivači robne kuće Mejsis (Macy's) i najbogatiji među bogatima na Titaniku, prvim putnicima na "nepotopljivom brodu" preko Atlantika.

Naime, supruga Stoktona Raša, izvršnog direktora Oušngejta koji je bio za kormilom podmornice Titan kada je nestala u nedelju, rođaka je dvoje bogatih putnika koji su umrli u brodolomu Titanika 1912. godine.

Vendi Raš, Titanik
foto: Wendy Rush/LinkedIn

Nakon što je Titanik udario u santu leda, njih dvoje su stajali ruku pod ruku.

Tako je u hit filmu "Titanik" iz 1997. godine prikazan stariji par koji se drži jedno za drugo u krevetu dok voda raste oko njih, piše londonski Tajms.

Titanik
foto: Printscreen YouTube

Kako se podseća, petoro bogatih turista krenulo je u avanturu koja je trebalo da ih odvede do olupine Titanika. Podmornica se dobro držala. A onda joj se izgubio svaki trag. Bilo je to u nedelju.

Nestao: Kapetan podmornice Stokton Raš
Nestao: Kapetan podmornice Stokton Rašfoto: Handout / AFP / Profimedia

Zalihe kiseonika dovoljne su za četiri dana, što znači da je sreda, današnji dan, kritičan i posledenji kad je reč o njihovim životima. Nejasno je zašto je podmornica nestala.

Podmorničari i iskusni ronioci pretpostavljaju da se zaplela o sajle na Titaniku. Posadu čine izvršni direktor Stokton Raš, britanski milijarder Hejmiš Harding, pakistanski biznismen Shazada Davud i njegov sin Suleman te francuski istraživač Anri Narželoe.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track