UKRAJINSKI MINISTAR KULEBA: Kijevu nedostaju granate, a Rusi vladaju u vazduhu
Foto: Printscreen Youtube

UKRAJINSKI MINISTAR KULEBA: Kijevu nedostaju granate, a Rusi vladaju u vazduhu

Planeta -

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba izjavio je da su glavni problemi ukrajinske kontraofanzive prevlast Rusije u vazduhu i nestabilno snabdevanje granatama u dovoljnim količinama. Njegove reči navodi britanski list Telegraf, a prenose "RIA Novosti".

"Najveći problem kontraofanzive je održivost snabdevanja artiljerijskom municijom u dovoljnim količinama. A drugi najveći problem je ruska nadmoć u vazdušnom prostoru", rekao je Kuleba.

Prema njegovim rečima, obezbeđivanje održivosti snabdevanja municijom je "neosvojeni vrh" za ukrajinsku vojsku.

Kuleba je dodao i da će kontraofanziva trajati onoliko koliko je potrebno "za oslobođenje Ukrajine". Prema njegovim rečima, Kijev je prilikom planiranja kontraofanzive sa partnerima podelio stavove o svom krajnjem cilju, i oni za to znaju.

Ukrajinska kontraofanziva je počela 4. juna. Kijev je u borbi angažovao brigade obučene od strane stručnjaka NATO-a i naoružane zapadnom opremom.

Ruski predsednik Vladimir Putin je na sastanku sa vojnim komandantima 13. juna istakao da ukrajinske trupe trpe velike gubitke tokom ofanzive i da nisu bile uspešne ni u jednom pravcu.

Kurir.rs/RT/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track