PUTIN NA VEZI: Šef Kremlja obavestio Lukašenka i druge lidere bivših sovjetskih republika o STANJU U RUSIJI (FOTO)
Foto: EPA-EFE/VLADIMIR ASTAPKOVICH/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

PUTIN NA VEZI: Šef Kremlja obavestio Lukašenka i druge lidere bivših sovjetskih republika o STANJU U RUSIJI (FOTO)

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom o stanju u Rusiji, gde su snage "Vagnera" Jevgenija Prigožina preuzele kontrolu nad dva grada, sa liderim bivpih sovjetskih republika.

Beloruska agencija Belta je objavila da je tamošnji predsednik Aleksandar Lukašenko razgovarali telefonom sa Putinom koji ga je obavestio o situaciji u Rusiji.

Vladimir Putin, Aleksandar Lukašenko
foto: east2west news / WillWest News / Profimedia, Kurir TV

RIA Novosti prenosi da je Putin razgovarao telefonom i sa predsednikom Uzbekistana Šavkatom Mirzijojevim i predsednikom Kazahstana Kasim-Žomartom Tokajevim.

Iz kabineta kazahstanskog predsednika je saopšteno da je Tokajev kazao da su aktuelni događaji unutrašnja stvar Rusije i poručio da su ustavni poredak i vladavina prava neophodan uslov za održavanje reda i mira u zemlji.

Putin je zahvalio Kazahstanu na razumevanju aktuelne situacije u Rusiji.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Belta/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track