SAVETNIK ZELENSKOG: Narednih 48 sati će odrediti NOVI STATUS RUSIJE i sudbinu Putina (FOTO)
Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN / AFP / Profimedia, Genya SAVILOV / AFP / Profimedia, Shutterstock

SAVETNIK ZELENSKOG: Narednih 48 sati će odrediti NOVI STATUS RUSIJE i sudbinu Putina (FOTO)

Planeta -

Mihajlo Podoljak, savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, tvrdi da će "narednih 48 sati definisati novi status Rusije".

On je to poručio na Tviteru, povodom vojne pobune "Vagnera".

- Ili će to biti potpuni građanski rat ili dogovoreni prenos vlasti ili privremeni predah pre naredne faze pada Putinovog režima - napisao je Podoljak.

On je tvitovao da "svi potencijalni igrači sada biraju na kojoj su strani".

- Zaglušujuća tišina ruske "elite" za sada - zaključio je Podoljak.

Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se naciji nakon što su trupe privatne vojne kompanije "Vagner" Jevgenija Prigožina preuzele kontrolu nad ruskim gradovima Rostov na Donu i Voronjež.

- Pokušaj da se izazove raskol u društvu je udarac u leđa - naveo je Putin i dodao da su prevelike ambicije dovele do izdaje Rusije.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track