RADNIKA USISAO MOTOR AVIONA: Jeziva tragedija na međunarodnom aerodromu PUTNICI GLEDALI STRAVU I UŽAS DOK SU IZLAZILI (VIDEO)
Foto: Printskrin / You Tube

nesreća

RADNIKA USISAO MOTOR AVIONA: Jeziva tragedija na međunarodnom aerodromu PUTNICI GLEDALI STRAVU I UŽAS DOK SU IZLAZILI (VIDEO)

Planeta -

Jedan radnik međunarodnog aerodroma "San Antonio" u Teksasu poginuo je nakon što je uvučen u mlazni motor Erbasa.

Ekipe Hitne pomoći stigle su na pistu nešto pre 22.30 sati u petak nakon izveštaja da je motor aviona koji je upravo sleteo uvukao radnika. Letelica je nekoliko minuta ranije sletela iz Los Anđelesa.

- Delta let 1111 je vozio do kapije sa jednim motorom, a radnik je ubačen u taj motor u 22.25 sati - navodi NTSB u izjavi za KENS5.

Jedan putnik je lokalnim medijima rekao da je motor nakon tragedije bio prekriven velikom ciradom.

Radnik, koga nije bilo moguće odmah indentifikovati, bio je zaposlen u kompaniji koja avio-kompanijama pruža zemaljske usluge.

- Duboko smo ožalošćeni gubitkom našeg zaposlenog na međunarodnom aerodromu "San Antonio". Naša srca su sa porodicom preminulog, a mi ostajemo fokusirani na podršku našim zaposlenima na terenu - saopštila je kompanija Unifi Aviation i dodala da njena početna istraga ne može povezati tragediju ni sa jednom od operativnih bezbednosnih procedura.

- Srce nam je slomljeno i tugujemo zbog gubitka života člana porodice avijatičara. Naša srca i puna podrška su uz njegovu porodicu i voljene tokom ovog teškog vremena - navodi se u saopštenju Delta Airlinesa do kojeg je došao KENS5.

Radnica aerodroma u Alabami Kortni Edvards tokom novogodišnje noći takođe je fatalno usisana u motor letelice avio-kompanije "American Airlines" na regionalnom aerodromu "Montgomeri".

Podružnica "American Airlinesa" kažnjena je novčanom kaznom od 15.625 dolara nakon što je istraga utvrdila da je odgovorna za kršenje sigurnosti koje je dovelo do smrti majke troje dece.

(Kurir.rs/NY Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track