KAMERA ZABELEŽILA NAPAD ALIGATORA NA PECAROŠA: Zver mirno doplivala do obale jezera, a onda pokazala koliko je BRZA (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

joj

KAMERA ZABELEŽILA NAPAD ALIGATORA NA PECAROŠA: Zver mirno doplivala do obale jezera, a onda pokazala koliko je BRZA (VIDEO)

Planeta -

Jednog pecaroša napao je aligator koji je iznenada izašao iz jezerceta u Južnoj Karolini.

Na zapanjujućem snimku vidi se pecaroš koji se odjednom sklanja od vode nakon čega iz jezera izlazi aligator koji počinje da juri za njim.

Nesvakidašnju scenu snimio je prolaznik Mika Kimberlin koji je vozio bicikl oko jezera. Kimberlin je za VJCL rekao da je snimak nastao 20. juna dok i da je uključio kameru kad je primetio da aligator prilazi čoveku.

Aligator se na kraju vratio u jezero.

Stručnjak za aligatore iz Odeljenja za prirodne resurse Južne Karoline rekao je za VJCL da je moguće da je aligator prišao pecarošu jer je povezivao ljude sa hranom i da su ga ljudi verovatno hranili u prošlosti.

Južna Karolina inače zabranjuje hranjenje aligatora jer prema mišljenju stručnjaka to može dovesti do toga da mesožderi prilaze ljudima i postanu agresivni u traženju hrane. Ljudima koji pecaju takođe se savetuje da ne ostavljaju ostatke ili mamac u vodi.

Skoro svaka vodena površina na obalama Južne Karoline može biti nastanjena aligatorima, a gmizavci postaju aktivniji i veća je verovatnoća da će te ih videti napolju u toplijim mesecima.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track