PRONAĐENI DELOVI TELA POGINULIH IZ PODMORNICE TITAN? Oglasila se Obalska straža SAD, pet muškaraca stradalo u katastrofi!
Foto: AP Paul Daly

najnovije informacije

PRONAĐENI DELOVI TELA POGINULIH IZ PODMORNICE TITAN? Oglasila se Obalska straža SAD, pet muškaraca stradalo u katastrofi!

Planeta -

Obalska straža Sjedinjenih Američkih Država sumnja se da su pronađeni ljudski ostaci iz olupine podmornice Titan, saopštili su zvaničnici.

Ova vest dolazi nakon što su ostaci iz podmornice izneseni na obalu u sredu, piše Skaj njuz.

Pet muškaraca je poginulo, uključujući tri britanska državljana kada je, kako se veruje, podmornica pretrpela katastrofu.

1 / 8 Foto: AP Paul Daly

- Medicinski stručnjaci Sjedinjenih Država će sprovesti zvaničnu analizu pronađenih ljudskih ostataka koji su pronađeni prilikom detaljne pretrage olupine na mestu incidenta - navela je u saopštenju američka Obalska straža.

Kapetan Džejson Nojbauer, koji vodi istragu o tragediji, rekao je:

- Zahvalan sam na koordinisanoj međunarodnoj i međuagencijskoj podršci u pronalaženju i očuvanju ovog vitalnog dokaza na ekstremnim dubinama mora. Dokazi postoje, ali moramo još mnogo da uradimo da bismo razumeli faktore koji su doveli do katastrofalnog gubitka Titana i pomogli da se spreči da se slična tragedija ponovi.

(Kurir.rs/Skaj njuz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track