MOĆNI RUSKI GENERAL BIO TAJNI ČLAN VAGNERA? Nove teške optužbe na račun Surovikina JOŠ 30 VISOKIH OFICIRA NA SPISKU
Foto: Printscreen Twitter

šok tvrdnje CNN

MOĆNI RUSKI GENERAL BIO TAJNI ČLAN VAGNERA? Nove teške optužbe na račun Surovikina JOŠ 30 VISOKIH OFICIRA NA SPISKU

Planeta -

Američki CNN tvrdi da je došao do dokumenta koja sugerišu da je ruski general Sergej Surovikin bio tajni VIP član privatne vojne kompanije Vagner!

Dokumenti do kojih je navodno došao ruski Dosije centar pokazali su da je Surovikin imao lični registarski broj kod Vagnera. Sergej Surovikin je naveden zajedno sa još najmanje 30 visokih ruskih vojnih i obaveštajnih zvaničnika za koje je Dosije centar rekao da su takođe VIP članovi Vagnera.

Moćni ruski general nije viđen u javnosti od prošle subote kad je objavio video u kojem moli vođu Vagnera Jevgenija Prigožina da zaustavi njegovu oružanu pobunu. Njegovo boravište je od tada nepoznato.

Surovikin je odlikovani komandant ruskog vazduhoplovstva i dobio je nadimak "General Armagedon" zbog svoje nemilosrdne taktike bombardovanja gradova u Siriji.

Vagner nije odgovorio na zahtev CNN za odgovor.

Nejasno je šta Vagnerovo VIP članstvo podrazumeva uključujući i to da li postoji finansijska korist.

Poznato je da je Surovikin imao veze sa plaćeničkom grupom, ali dokumenti postavljaju pitanja o bliskosti viših pripadnika ruske vojske i Vagnera.

Tokom kratkotrajne pobune pripadnici Vagnera su uspeli da zauzmu južni ruski grad Rostov na Donu i krenuli ne suočavajući se praktično bez otpora ruske vojske.

(Kurir.rs/CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track