MAKRON ĐUSKA DOK MU ZEMLJA GORI: Snimak francuskog predsednika izazvao GNEV naroda! HITNO MORA DA SE VRATI U ZEMLJU (VIDEO)
Foto: EPA/YOAN VALAT, Printscreen Twitter

skandal

MAKRON ĐUSKA DOK MU ZEMLJA GORI: Snimak francuskog predsednika izazvao GNEV naroda! HITNO MORA DA SE VRATI U ZEMLJU (VIDEO)

Planeta -

Francuski predsednik Emanuel Makron otišao je na koncert dan nakon što je ubistvo tinejdžera izazvalo nasilne ulične proteste u Francuskoj.

Makron je snimljen kako igra na oproštajnom koncertu britanskog pevača Eltona Džona u Parizu tokom druge noći nereda nakon smrti Nahela M. (17) koga je ubila policija.

Francuska je u četvrtak rasporedila 40.000 policajaca širom zemlje jer je gnev zbog ubistva dostigao tačku ključanja. Makron se sada suočava sa vikendom haosa jer se bes sve više širi posle ubistva.

Telegraf navodi da će odlazak na koncert Eltona Džona verovatno samo povećati pritisak na Makrona. Dejvid Ferniš, pratner britanskog pevača, objavio je u četvrtak uveče fotografiju iz bekstejdža na kojoj se vide njih dvojica sa Makronom i njegovom suprugom Brižit.

Tjeri Marijani, poslanik iz Nacionalnog skupa Marin Le Pen, navodi da je Emanuel Makron potpuno neodgovoran.

- Teško tebi zemljo kad je tvoj kralj dete. Makron dok gori Francuska više voli da aplaudira Eltonu Džonu - navodi Marijani.

Jelisejska palata se za sada nije oglasila.

Pet hiljada policajaca, podsetimo, poslato je u predgrađe Pariza nakon što je oko 170 policajaca povređeno i 180 ljudi uhapšeno tokom noći između srede i četvrtka kad je Makron bio na koncertu.

Na sastanku kriznog kabineta u četvrtak Makron je nasilje nazvao neopravdanim jer je zapaljeno mnoštvo automobila, a policija je napadnuta i vatrenim oružjem. Opljačkane su prodavnice i zapaljene državne zgrade, policijske stanice i škole.

Predsednik Francuske Emanuel Makron danas je inače napustio samit EU u Briselu, a njegova konferencija za novinare je otkazana, javila je francuska radio stanica LCI.

Makron hitno putuje u Pariz gde će prisustvovati sednici vlade o nemirima u zemlji koji su izbili nakon što je policija ubila mladića od 17 godina u saobraćajnoj kontroli.

(Kurir.rs/The Telegraph)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track