"OD 4 VRSTE NAORUŽANJA - OVO JE NAJOPASNIJE" Stručnjaci o upotrebi GMO INSEKATA u napadu na Moskvu: Potcenili smo ovaj konflikt
Biološko oružje i komarci transimeteri, Foto: Shutterstock

Bio-terorizam

"OD 4 VRSTE NAORUŽANJA - OVO JE NAJOPASNIJE" Stručnjaci o upotrebi GMO INSEKATA u napadu na Moskvu: Potcenili smo ovaj konflikt

Planeta -

Prema pisanju britanskih medija, ruski zvaničnici strahuju da Amerika obučava genetski modifikovane komarce koji bi potom bili iskorišćeni za napad na Moskvu.

Prema njihovim informacijama, poslanici Kremlja veruju da naučnici rade na tome kako da zaraze insekte virusima ubicama koji će potom, biti lansirani u rusku prestonicu i zaraziti milione ljudi.

O tome jutros sa toksikologom dr Radomirom Kovačevićem, a u program se uključio, putem vajber poziva i i stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević.

Dđevad Galijašević, Radomir Kovačević
foto: Kurir tv

Galijašević je prokomentarisao navodni projekat za puštanje zaraženih komaraca na njihove trupe i o projektu koji je nazvan "Saveznički insekti".

- Sigurno je da je ukrajinski sukob poprište različitih tehnologija, a znamo i da se vodi ta vrsta biološkog rata. Mislim da to nije bila tema rasprave u ruskoj dumi... Šta je Korona bila nego biološki terorizam? O principima prenošenja odeđenih bolesti preko insekata ne znam puno, ali postoje mnoge vesti da takve biološke laboratorije postoje i na području Evrope i Ukrajine, i da su Amerikanci pokušavali razne vrste genetskih modifikacija insekata i bolesti. Mi ne znamo dokle su stigli i da li se vojno mogu upotrebiti, ali znamo za projekte... - rekao je Galijašević.

07:06

BIO-TERORIZAM: Komarci - ratnici

Kovačević smatra da ovo nije tajna.

- Naravno da je ovo apsolutno moguće i nije to nikakava tajna. Sada kada se govori o tim komarcima. Kada je oslobođena Mandžurija u Kini, Rusi su naišli na ogormne farme buva, i to su milioni buva, sa namerom da se inficiraju virusom bubonske kuge i da se izvedu epidemije - rekao je Kovačević, pa objasnio:

Dđevad Galijašević, Radomir Kovačević
foto: Kurir tv

- Krenuo bih odavde. Savremena civilizacija raspolaže sa 4 vida naoružanja: konvencionalno, hemijsko, biološko i nuklearno. Sve su to sredstva za uništavanje. Najjeftinije, najmoćnije i najopasnije oružje je biološko. U Ilijadi je opisano da je virusom kuge desetkovana tadašnja Grčka vojska. Sve se kasnije vezivalo za ratove... - kazao je Kovačević.

Galijašević upozorava na sledeće:

- Biološki terorizam je uvek organizovana akcija pod lažnom zastavom. Najorganizovanije su zapadne države. Videli smo nastanak Al Kaide, a možemo samo zamisliti šta bi bilo u slučaju korišćenja virusa, komaraca, bioloških elemenata... Osnovni cilj je da se biološki potencijal potroši i da što više žrtava bude, i to ovih potentnih. Sve je ovo utvrđeno, svi eksperimenti postoje. Postoje i naučne činjenice koje dokazuju dokle su došli u manipulaciji genima... - rekao je Galijašević i dodao:

- Svi smo potcenili ovaj konflikt u Ukrajini. Mislili smo da će rat trajati kratko, a vidimo da vreme sada nije oročeno i to govori da je ovo jedan težak, brutalan i krvav rat i da sve manje ima opravdanja... Na Zapadu eskaliraju ovu situaciju i ona je prilagođena zapadnom javnom mnjenju, a sve predstavljaju kao situaciju koju pravi Moskva i čak govore da je Rusija spremna da uništi nuklearku...

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track