PRVI KORACI ŽENE KOJOJ SU STEPENICE OTKINULE NOGU NA AERODROMU: Mama je hodala 15 minuta, stalno vežba, lepa je kao i uvek (FOTO)
Foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

novi detalji

PRVI KORACI ŽENE KOJOJ SU STEPENICE OTKINULE NOGU NA AERODROMU: Mama je hodala 15 minuta, stalno vežba, lepa je kao i uvek (FOTO)

Planeta -

Žena sa Tajlanda kojoj je noga amputirana nakon što je upala u neispravne pokretne stepenice na aerodromu u Bangkoku oporavlja se nakon teške nesreće.

Tajlanđanka (57) je danas uz pomoć dva fizioterapeuta napravila prve korake nakon užasne povrede koju je doživela na međunarodnom aerodromu Don Muang 29. juna.

Žena je stajala na pokretnim stepenicama kad joj je noga "propala kroz procep" i mehanizam joj je prema rečima svedoka pokidao mišiće i kosti. Bolničari su joj amputirali nogu na aerodromu nakon čega su ženu izneli na nosilima. Amputirana noga je stavljena u kutiju od pene i odneta u kola hitne pomoći.

Kut Krit Kitiratana, sin žene koja je ostala bez noge, navodi da se njegova majka žali da ponovo uči da hoda kao neko dete. Takođe je obećala da će tužiti aerodrom zbog navodno loše održavanog prilaza.

Tajland
foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

- Moja mama je hodala 15 minuta i mora da vežba svaki dan. To je veoma ohrabrujuće. Lepa je kao i uvek uprkos svemu što se dogodilo. Nadam se da će uskoro trčati brže od mene - rekao je Kitiratana.

Tajland
foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

Zvaničnici aerodroma priznali su da su krivac za nesreću na automatskim stepenicama koje svakodnevno koriste desetine hiljada ljudi tri vijka koja drže metalnu ploču koja je iznenada popustila.

Policija inače zahteva od vlasnika aerodroma na Tajlandu da sarađuju u istrazi o incidentu nakon što su odbili da daju službenicima snimke sa nadzornih kamera na kjima se vidi šta se tačno dogodilo.

Osoblje međunarodnog aerodroma Don Muang - koji ima i poseban vojni terminal na suprotnoj strani koji koristi kralj zemlje - zatvorilo je svih 20 svojih automatskih prolaza nakon incidenta. Ostali aerodromi širom zemlje takođe su počeli da mahnito proveravaju svoje uređaje zbog straha od sličnih nesreća.

1 / 7 Foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

- Direktor aerodroma i menadžment posetili su pacijentkinju kako bi pratili lečenje i dobili informaciju od medicinskog tima u bolnici Bumibol o njenom stanju. Aerodrom Don Muang je duboko ožalošćen incidentom i spreman je da u potpunosti prihvati odgovornost i da se pobrine za medicinske troškove i kompenzaciju - navodi portparol aerodroma.

Sličan incident dogodio se 2019. godine kad su gumene papuče suvozača uvučene u travator na istom aerodromu. Žrtva je rekla da bi mu noga bila odsečena da nije na vreme izuo papuču.

Nekoliko drugih putnika javilo se i nakon najnovije nesreće sa pritužbama na "smrtonosne zamke" na aerodromu.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track