DRAMA U RUSIJI: Ubijen komadant podmornice koja je LANSIRALA PROJEKTILE na Ukrajinu! NAPADAČ GA DANIMA PRATIO
Foto: Printscreen/Telegram, Alexander Galperin / Sputnik / Profimedia

likvidacija

DRAMA U RUSIJI: Ubijen komadant podmornice koja je LANSIRALA PROJEKTILE na Ukrajinu! NAPADAČ GA DANIMA PRATIO

Planeta -

Komandant podmornice ruske mornarice Stanislav Ržicki (42) ubijen je u Krasnodaru.

Za sada nepoznati napadač ispalio je rano jutros četiri hica u leđa i grudi Ržickog koji je trčao u blizini sportskog kompleksa "Olimp" u Krasnodaru. Ržicki, koji je bio zamenik načelnika odeljenja gradske uprave za mobilizaciju, preminuo je na mestu. Ubica je uspeo da pobegne.

Lokalni mediji navode da je verovatno ubica već dugo pratio Ržickog, znao je njegovo kretanje, a takođe je izabrao mesto gde nije bilo nadzornih kamera, napominje Baza. Policija trenutno pregleda video zapise sa kamera u obližnjim zgradama, ali za sada nisu pronađeni tragovi.

Administracija Кrasnodara potvrdila je smrt Ržickog.

- Agencije za sprovođenje zakona sprovode istragu o njegovoj smrti - rekli su gradski zvaničnici.

Saučešće je izrazio i zamenik Državne dume i nekadašnji šef Кrasnodara Jevgenij Pervišov.

Ržicki je prema pisanju loklanih medija ranije komandovao podmornicama "Кrasnodar" i "Alrosa". Vlasti u Kijevu optužile su ga za lansiranje raketa "Кalibr" na teritoriji Ukrajine. Prema navodima ukrajinskih zvaničnika Vinica je napadnuta projektilima koji su ispaljeni sa "Krasnodara" 14. jula 2022. godine.

Tada je navodno nastradalo 27 meštana među kojima je bilo i troje dece. Među njima je bila i četvorogodišnja devojčica sa Daunovim sindromom Liza Dmitrijeva.

Ržicki je prema navodima ukrajinskog portala "Mirotovorac" direktno "učestvovao u otvorenoj vojnoj invaziji" na Ukrajinu i svesno izvršavao "naređenja režima" da uništi ukrajinsku državu.

(Kurir.rs/Moscow times)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track