UKRAJINSKA VOJSKA POGODILA TERMINATORA: Pogledajte redak snimak moćnog ruskog oklopnog vozila IZDRŽAO NEVIĐEN PAKAO NA FRONTU
Foto: AP, Printscreen/Twitter

BMPT

UKRAJINSKA VOJSKA POGODILA TERMINATORA: Pogledajte redak snimak moćnog ruskog oklopnog vozila IZDRŽAO NEVIĐEN PAKAO NA FRONTU

Planeta -

Redak snimak oklopnog vozila "Terminator" oštećenog tokom borbe kruži društvenim mrežama!

Na snimku se vidi moćni ruski BMPT, očigledno pogođen tokom borbe negde na frontu u Ukrajini, a koji se nalazi ispod krova jedne hale skriven od pogleda neprijatelja.

- Retki snimci ruskog BMPT "Terminator" oštećenog tokom borbi - navodi se na Telegramu.

Za sada nije poznato gde je tačno nastao snimak.

Mediji su inače ranije prenosili da ruske snage koriste moćna oklopna vozila na istoku Ukrajine. Navodno su "Terminatori" prvi put primećeni maja prošle godine oko Severodonjecka.

Na društvenim mrežama početkom godine kružio je snimak na kome se vidi navodno uništenje jednog od njih.

"Terminatori" su inače namenjeni da budu podrška pešadiji i tenkovima u urbanim sredinama. Naoružani su dvostrukim auto- topovima od kojih svaki može ispaliti više od 10 metaka od 30 mm u sekundi. Topovi mogu da koriste različite vrste granata. Takođe nose vođene projektile sa obe strane topova i mitraljez. Neke verzije BMPT-a imaju i dva bacača granata.

Nepoznato je koliko "Terminatora" Rusija trenutno ima u upotrebi.

"Terminator" je projektovan i proizveden u ruskoj kompaniji Uralvagonzavod.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track